Des que l’any 2005 el Consorci per a la Normalització Lingüística va celebrar la primera edició del Voluntariat per la llengua fins aquest any, que s’ha celebrat la 24a edició, han estat 1.100 les parelles lingüístiques que han participat en aquest programa.

Parelles participants en el Voluntariat per la Llengua.

Parelles participants en el Voluntariat per la Llengua.

Voluntariat per la llengua és un programa que intenta compartir temps i llengua, és a dir, es tracta d’aparellar una persona voluntària que parli habitualment en català amb una altra que el parli una mica i que el vulgui aprendre. Un cop les dues persones es posen en contacte, només han de pactar dia, hora i lloc de trobada i mantenir el compromís de parlar en català.

L’any 2005 es va celebrar la primera edició del Voluntariat per la llengua en la que hi van participar 8 parrelles lingüístiques. Des d’aleshores se n’han fet dues per any i, fins el passat 17 de març, que es va celebrar la 24edició, ja han estat 1.100 les parelles que han format part d’aquest programa.

Durant aquesta darrera edició s’han recordat les activitats conjuntes realitzades tots aquests anys destacant el compromís de més de 300 adhesions d’entitats, organismes, empreses i establiments de Mollet del Vallès amb el Voluntariat per la llengua.

També es va presentar la proposta de la X Trobada Comarcal d’Alumnes del Català per a Adults i del Voluntariat per la llengua del Vallès Oriental que es farà el 30 d’abril a Granollers donant algunes pistes per conèixer un xic més la ciutat veïna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.