Aquest dimarts s’ha celebrat a les instal·lacions d’EMFO una sessió ordinària del Consell de Ciutat de Mollet, màxim òrgan de participació ciutadana. Durant la sessió, s’ha aprovat l’adhesió a la Xarxa Barcelona Antirumors per a lluitar contra la proliferació dels rumors xenòfobs.

Precisament, el Ple de l’Ajuntament va aprovar el mes passat una moció que es compromet a combatre els rumors racistes i xenòfobs, en referència als comentaris malintencionats que apunten que des dels serveis socials només s’ajuda les persones immigrants.

El Consell de ciutat es va reunir dimarts. (Ajuntament)

El Consell de ciutat es va reunir dimarts. (Ajuntament)

El Consell de Ciutat ha fet un pas més i ha decidit per consens adherir-se a la Xarxa Barcelona Antirumors, formada per l’Ajuntament de Barcelona i 400 entitats, associacions i persones a títol individual, amb l’objectiu de lluitar contra els rumors i difondre missatges verídics. L’adhesió a la xarxa permetrà disposar de material, campanyes, missatges i respostes raonades als comentaris i preguntes que es fa la gent en temes com les ajudes socials, beques menjador, sanitat, drets i deures de la ciutadania, incivisme, horaris comercials, etc.

D’altra banda, el regidor d’Economia, Josep Garzón, ha participat en aquesta sessió del Consell de Ciutat de Mollet per explicar els criteris que ha seguit el Govern municipal de cara a l’aprovació de les ordenances i impostos municipals per a l’any vinent. La voluntat del Govern és congelar els impostos i taxes municipals per fer costat a la gent que més pateix la crisi i facilitar noves obertures de negocis i ampliacions d’activitats econòmiques. Aquesta solidaritat social econòmica passa per ampliar les bonificacions i  reduir les taxes d’obertura de nous negocis per a projectes emprenedors, persones amb discapacitats i obres majors d’ampliació d’empreses.

El Consell de Ciutat exposarà el balanç de la feina feta durant l’any 2014 en el Ple extraordinari sobre l’estat de la ciutat que se celebrarà el proper dilluns, 3 de novembre, en el marc de la commemoració del Dia de la Ciutat.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.