Visites teatralitzades Mons ObservansEl jaciment Mons Observans compta, des de l’any 2012, amb visites romanes teatralitzades que permeten conèixer l’assentament d’una manera amena i diferent. El programa ha incorporat aquest mes de juny una nova història, La mirada d’Akaïs, que explica el jaciment des del punt de vista de la població íbera que habitava aquestes terres als inicis de la romanització.

Akaïs acompanya els visitants durant tot el recorregut per Mons Observans. El personatge de ficció és una dona autòctona que treballava a les ordres del magistrat romà que governava el palau. Durant la visita, Akaïs reflexiona en veu alta sobre el paper que van tenir els romans en la desaparició de la cultura ibera. A més, explica com van viure els íbers el moment de canvi en el qual van perdre, fins i tot, la seva pròpia llengua.

La propera representació de La mirada d’Akaïs serà el 25 de juny a les 19.30 h. Les visites es poden complementar amb un tast de cuina romana al punt d’informació del jaciment. Aquesta activitat se situa en el marc del programa Mons Observans cap al tard i cal incriure’s prèviament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.