Montmeló comença la remodelació del centre

La Diputació i l’Ajuntament de Montmeló van signar el 28 de febrer de 2015 el conveni de cessió del tram urbà de la BV-5003 des de la rotonda de la ronda del Pedregar fins al pont del riu Besòs on la carretera connecta amb la BV-5001. La cessió afecta tot el sector de l’antiga carretera que va des de la rotonda de la ronda del Pedregar –la de les Claus– fins al pont sobre el riu Besòs.

Presentación de PowerPoint

.

render3

Dues imatges de l’aspecte futur de la zona remodelada.

L’acord comporta una inversió d’1,2 milions d’euros, dels quals la Diputació aporta 1 milió d’euros a l’Ajuntament que estan destinats a la reforma del tram central de l’antiga carretera entre els carrers Pompeu Fabra i Vic. La reforma s’estendrà, a mès, a la plaça de la Vila i a un tram del carrer Timbaler del Bruc. La Diputació hi aportarà 200.000 euros més a través de les subvencions de la Xarxa de municipis.

Aquesta primera fase, que va ser presentada públicament el passat 12 de març, té un pressupost de poc més d’1,3 milions d’euros, comença el 15 de juny per quedarà enllestida el 31 d’octubre de 2015.

A la segona fase, s’actuarà a l’altra banda de la llosa del soterrament, a l’entorn de l’església. El projecte d’aquesta segona fase encara està en fase de redacció i també ha estat assumnit per la Diputació.

AFECTACIÓ ALS VEÏNS, AL COMERÇ I AL TRÀNSIT

Plànol de circulació de vehicles durant les obres de la 1a fase.

Plànol de circulació de vehicles durant les obres de la 1a fase.

Les obres afecten el centre històric del municipi actuant parcialment al carrer Major, plaça de la Vila, carrer Timbaler del Bruc, carrer Vic i carrer Pompeu Fabra. Es fa la substitució completa del paviment actual i la substitució o millora dels serveis urbanístics existents.

Durant l’execució de les obres no es podrà circular amb vehicles en la zona afectada, però s’habiliten una sèrie de passos per mantenir en tot moment la circulació de vianants i l’accés als habitatges i locals comercials de la zona. Aquests passos s’aniran modificant durant l’execució de les obres, però en tot moment es mantindrà l’accés a les finques amb activitat comercial.

També s’habilitarà un telèfon d’atenció permanent 24 h, a l’Oficina d’atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament, per tal que tots els veïns afectats puguin fer suggeriments i/o queixes de qualsevol tema relacionat amb les obres . Cadascuna d’aquestes incidències es comunicarà de forma immediata als serveis tècnics municipals i a l’empresa constructora COPCISA en qualitat de responsable de les obres per la seva valoració i resposta immediata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *