Montornès del Vallès acull el Servei d’Assessorament per a la prevenció del consum de Drogues i Pantalles (SADIP) de la Mancomunitat El Galzeran, integrada pels municipis de Montornès, Martorelles, Vilanova del Vallès, Santa María de Martorelles i Vallromanes.

El SADIP és un servei públic inclòs en el CRÍTIC, el Pla de Prevenció en drogues, pantalles i riscos associats de la Mancomunitat del Galzeran que ofereix atenció, assessorament i seguiment de les problemàtiques associades amb el consum de drogues, l’ús de pantalles (dispositius mòbils, portàtils, videojocs…) i representa una alternativa psicoeducativa a les sancions per consum i tinença de drogues il·legals a persones menors.

El SADIP s’ha ubicat al Centre d’Atenció Comunitària de Montornès i prestarà assistència a tots els municipis de la Mancomunitat. El servei s’adreça a totes aquelles persones que tinguin dubtes relacionats amb el consum de drogues i amb l’ús, mal ús o abús de pantalles. També a menors i les seves famílies així com a professionals (educadors/es, monitors/es, mestres, personal tècnic municipal, sanitari, etc.) que necessitin informació o assessorament en aquest àmbit.

El servei s’adreça a totes aquelles persones que tinguin dubtes relacionats amb el consum de drogues i amb l’ús, mal ús o abús de pantalles. També a menors i les seves famílies així com a professionals (educadors/es, monitors/es, mestres, personal tècnic municipal, sanitari, etc.) que necessitin informació o assessorament en aquest àmbit.

La detecció d’usuaris es farà per mitjà de la xarxa d’agents implicats en el projecte i articulats des dels respectius ajuntaments. També es podrà accedir al servei per iniciativa pròpia o per acompanyament i/o recomanació professional.

L’atenció tindrà lloc al Centre d’Atenció Comunitària de Montornès tots els dijous en horari de mati i de tarda (de 10 a 14 hores i de 15.30 a 18.30 hores) a càrrec de personal especialitzat en prevenció en el consum de drogues i pantalles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.