Escultura.

En els darrers dies s’ha instal·lat a la plaça de la República l’escultura Memòria històrica, obra de l’artista Josep Plandiura. El monument està fet d’acer corten, fa 3,80 metres d’alçada i pesa 200 Kg. L’escultura ret homenatge als montornesencs morts o desapareguts en la Guerra Civil, als camps de refugiats i als camps d’extermini nazi. L’obra s’eleva en forma de flama com a evocació a l’esforç, la lluita i les penalitats que van passar aquestes persones i que van permetre una vida millor i un futur esperançador per a les generacions posteriors.

La inauguració es durà a terme aquest dissabte, 14 d’abril, coincidint amb la commemoració del 87è aniversari de la proclamació de la II República.

Durant l’acte, que començarà a les 11 h del matí, hi haurà parlaments, entre d’altres, de l’alcalde, José A. Montero, i de la regidora de Cultura, Helena Ollé. També es farà una breu lectura de les biografies dels tretze morts o desapareguts, el nom dels quals figurarà en un faristol proper a l’escultura.

L’Associació 14 d’Abril, recuperem memòria per recuperar drets, per la seva banda, intervindrà amb una explicació al voltant de la sardana republicana.

L’acte finalitzarà a la sala d’exposicions de Can Saurina, on quedarà inaugurada l’exposició “Dones del 36”. La mostra ha estat cedida pel Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones de l’Ajuntament de Barcelona i es podrà visitar fins al 28 d’abril.

 

Font: Servei de Premsa de l’Ajuntament de Montornès

Leave a Reply

Your email address will not be published.