Ja han començat els assajos del musical històric de Montornès del Vallès. En aquesta edició, s’han introduït petits canvis en algunes escenes de l’espectacle i s’han creat algunes cançons noves amb la finalitat d’augmentar el dinamisme teatral de l’obra.

El mossen Benedicte i el senyor feudal, dos dels "dolents" de 'La Remençada' (Juny 2015)

El mossen Benedicte i el senyor feudal, dos dels “dolents” de ‘La Remençada’ (Juny 2015)

Una cinquantena de persones han assistit al primer assaig de La Remençada, una obra teatral creada i escrita per l’escriptor local Xavier Bertran interpretada per veïns del poble i que narra la revolta dels pagesos catalans contra el feudalisme al segle XV.

El musical, que es representa als carrers del municipi al mes de juny, arriba enguany a la seva tercera edició. Segons les dades de l’organització, a les dues primeres han participat entre 500 i 600 persones que han desenvolupat tasques d’allò més variades: interpretació, organització, perruqueria, vestuari i atrezzo, entre altres.

Per a aquesta edició, s’han introduït petits canvis a diferents escenes i creat un seguit de cançons noves amb la finalitat d’augmentar el dinamisme teatral de l’obra.

UN PROJECTE TEATRAL POPULAR

La Remençada rep una subvenció de l’Ajuntament i amb aportacions externes per poder fer front a despeses com el lloguer dels equips sonors o el muntatge dels escenaris.

És per això que, a banda d’actors, actrius i figurants, la iniciativa requereix de l’ajut econòmic de persones que hi vulguin col·laborar com a socis i sòcies. A més, nombroses entitats, comerços i empreses del territori hi donen suport.

Web de La Remençada: http://www.laremencada.cat

Text i fotos: Servei de Premsa de l’Ajuntament de Montornès

Leave a Reply

Your email address will not be published.