Un centenar dels pisos ocupats estan a Montornès Nord. (Foto: Ajuntament)

L’Ajuntament de Montornès del Vallès calcula que hi ha uns 200 pisos ocupats al municipi. D’aquests, la meitat estarien situats a Montornès Nord i la resta al centre del poble. L’alcalde de Montornès, José Antonio Montero, ha confirmat a Vallès Visió aquesta dada i ha afegit que el fenomen de les ocupacions es produeix “des de fa quatre o cinc anys i passa a molts altres municipis”.

En alguns casos, les ocupacions que s’han produït a Montornès han estat protagonitzades per famílies desnonades que han acabat ocupant el mateix habitatge on ja vivien.

Però en els últims mesos, s’ha donat un fenomen que no ha passat desapercebut al municipi i que, fins i tot, ha provocat una certa alarma social. Es tracta d’habitatges ocupats per famílies de gitanos, alguns d’ells procedents del barri de La Mina de Barcelona, que van abandonar els seus pisos per un conflicte entre clans. Almenys cinc dels pisos ocupats estan actualment habitats per una d’aquestes famílies, que fa uns mesos ja va ocupar una casa.

“Hem aconseguit apaivagar el que nosaltres volíem, que era la convivència i el respecte entre veïns i veïnes i que hi hagi un bon ambient –ha dit l’alcalde–. Jo crec que entre tots ho hem aconseguit. Evidentment, una part d’aquestes famílies segueixen a Montornès i per nosaltres això és una incògnita. Però sí que hem aconseguit posar per endavant el respecte al veí de l’entorn”.

Segons Montero, des de l’Ajuntament estan “pormenoritzant i analitzant quines són aquestes situacions, quines ocupacions s’estan produint i per quin motiu, fem un seguiment tant des del punt de vista de seguretat amb la Policia Local com des dels Serveis Socials”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.