Escorxador_Montseny_ALTA

El diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, i l’alcalde de Montseny, Alfons Planas. (Foto: Diputació)

La Diputació de Barcelona ha redactat un projecte d’ampliació de l’escorxador municipal amb la incorporació d’un punt per animals de caça al municipi de Montseny. El projecte, que contempla l’habilitació d’una nova línia de recepció d’animals procedents de caça, principalment de senglars, va ser lliurat pel diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, a l’alcalde de Montseny, Alfons Planas.

El projecte, que compta amb el suport econòmic de la Diputació, és basa en la instal·lació d’un punt de recollida de caça annexa a les actuals instal·lacions de l’escorxador municipal, una ampliació de la zona de refrigeració, però sense creuament de línies. La línia de recepció de caça es basa en les instal·lacions de l’actual escorxador, però necessitat de nova instal·lació d’aigua per a la neteja i depuració d’aigües, els serveis pel personal, la instal·lació d’escomesa elèctrica, a més d’incorporar una recepció pròpia per la línia de caça i un túnel de fred també amb recepció separada.

Actualment, dins l’àmbit del Parc Natural del Montseny es capturen oficialment més de 2.000 porcs senglars en temporada de caça, i aquesta xifra sols fa que augmentar any rere any, superant-se de vegades el centenar de peces capturades en una sola jornada de caça.

En aquest moments, fins a 14 colles de caçadors del senglar utilitzen les instal·lacions de l’escorxador municipal en dies no coincidents de matança, com a punt de recepció de les peces capturades amb la finalitat de poder realitzar el control sanitari corresponent i facilitar-ne la comercialització de la seva carn que, d’altra banda, és especialment preuada i valorada en molts països d’Europa.

Les instal·lacions actuals de l’escorxador municipal tenen una capacitat de tractament molt reduïda, especialment pel que fa a la refrigeració i la utilització de l’espai, que és coincident amb la matança d’oví.

Tota la instal·lació és modular i com a model és exportable per a futurs centres a implantar en d’altres zones dins l’àmbit territorial de les comarques barcelonines.

Leave a Reply

Your email address will not be published.