‘Només són dones’ al Teatre Auditori de Granollers

només són dones_3_webQuantes dones van ser injustament empresonades durant la Guerra Civil espanyola? Quantes dones, al llarg de la història, han sacrificat les seves vides en els conflictes bèl·lics per aconseguir un món millor? Las Ventas, Saturrarán, Amorebieta, Les Corts, València, Palma de Mallorca, Sevilla, Màlaga, Melilla, Segovia i tants altres, van convertir-se en centres penitenciaris exclusivament femenins durant la Guerra Civil espanyola. Allí es troben i des d’allí ens parlen les nostres protagonistes. Cinc dones que expliquen cinc històries diferents, però amb un denominador comú: el de les lluitadores incansables a favor de la democràcia i la defensa dels drets aconseguits durant la Segona República.

El franquisme va condemnar doblement a les dones. Per una banda, eren considerades roges; per l’altra, alliberades. Els tribunals militars no les ajusticiaven com a presoneres polítiques, sinó com a delinqüents comuns. Això féu que el silenci esvaís tot allò que passava a les presons. El càstig social no tardà a fer-se palès i les dones també foren condemnades a la reclusió a l’espai domèstic i violentades físicament com si fossin un botí de guerra.

Només Són Dones és un espectacle multidisciplinari on intervenen la interpretació, la dansa i la música, de la mà de tres dones. Els cinc personatges són interpretats per la mateixa actriu, Miriam Iscla, que interactua amb la ballarina Sol Picó com a representació de totes les dones del món i amb la cantant i compositora Maia Makovski, la veu de l’inconscient. Teatre, dansa i música en un homenatge a totes les lluitadores condemnades al silenci.

Dissabte 5 de març, a les 21:00h.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria: Carmen Domingo
Direcció: Carme Portacceli
Interpretació: Míriam Iscla, Maika Makovski i Sol Picó

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *