NOPP, ICV, CiU i ERC critiquen un llibret del govern de Parets

Els grups municipals de NOPP, ICV-EUiA i CiU i ERC, que actualment no compta amb representació al consistori, han manifestat el seu rebuig al llibret de 60 pàgines que ha repartit l’Ajuntament de Parets per totes les llars del municipi aquests darrers dies. Totes les formacions han coincidit en què es tracta d’una eina de propaganda política i han signat un comunicat contra la publicació, en la qual apareix fins a 50 vegades la fotografia de l’alcalde, Sergi Mingote (PSC).

UN LLIBRET PROPAGANDÍSTIC…

llibret

El llibret té 60 pàgines i l’alcalde apareix en 50 fotografies.

El llibret, titulat Compromisos Realitats Parets del Vallès 2011-2015, repassa de forma exhaustiva la tasca duta a terme pel govern PSC-PP durant aquesta legislatura. “No representa en el seu contingut el treball fet pel conjunt de l’Ajuntament, sino que es tracta d’una eina de propaganda de l’equip de govern, pagada per tots”, diu el comunicat de l’oposició. Encara que considerem necessari informar de l’acció de govern (com a acte de transparència), en els temps que corren, creiem que les despeses s’han de mirar amb lupa. I aquesta despesa tan elevada, en una sola publicació, ens ho podríem haver estalviat i haver-ho dedicat a altres urgències més importants. No creiem que sigui res demagògic demanar que cada euro que es gasta hagi de ser realment finalista i dedicat a les autèntiques necessitats dels ciutadans”, afegeix.

El llibret s’ha repartit per totes les cases de Parets dins d’una bossa de plàstic amb l’escut municipal, de forma que el treball ha adquirit la categoria d’institucional. En aquest sentit, els autors del comunicat asseguren trobar a faltar el més mínim sentit d’autocrítica i participació de tot el consistori”. “En cap moment –es queixen– la resta de grups hem estat consultats, ni tan sols per l’ús de la imatge dels regidors de l’oposició”, que d’aquesta manera haurien estat utilitzats en una acció “partidista i d’autopropaganda”.

El comunicat continua criticant el fet de l’abundància de fotografies en què apareix l’alcalde de Parets: “El contingut de la publicació es correspon més a un publirreportaje de l’actual alcalde i a un element de propaganda electoral de la seva persona (apareix en més de 50 fotografies), que a un autèntic document informatiu per a la població”.

… I ENTREVISTA AL BUTLLETÍ MUNICIPAL

butlletí parets

El butlletí municipal li dedica una pàgina sencera en fotmat entrevista.

Per acabar de demostrar utilització dels recursos públics en benefici de l’equip de govern, el butlletí municipal Parets al Dia del mes de març dedica una pàgina sencera a una entrevista a l’alcalde. Des de la mateixa presentació, ja es veu que el to és el d’un publirreportatge: “Prenia possessió del càrrec manifestant que el seu màxim objectiu ea treballar per un poble que mirés al futur amb il·lusió i amb optimisme. Amb aquest tarannà, i amb un projecte planificat amb més de 300 actuacions, començava un nou camí en la gestió de Parets”.

L’entrevista se centra en fer un repàs exhaustiu –amb abundància de dades– a les polítiques d’ocupació, socials i urbanístiques dutes a terme al llarg de la legislatura. Segons explica Mingote, el 98% de les accions planificades han estat executades i la resta estan en fase de projecte per a un inici imminent. “Hem complert els nostres compromisos, aquest era el nostre deure i la nostra obligació”, assegura l’alcalde.

Es tracta d’informació municipal d’interès general o d’una utilització dels mitjans públics com a eina de propaganda política?

Enllaç relacionat:

ERC denuncia control polític del nou Casal de Joves de Parets

4 Responses to NOPP, ICV, CiU i ERC critiquen un llibret del govern de Parets

  1. Ramon 07/04/2015 at 07:16

    No veig inconvenient a què al llarg de quatre anys de govern per un alcalde i la resta del grup es facin publiques totes les millores que concerneixen el municipi, però el que no és plausible, és que tinguin un alt signe d’electoralisme i, ja que es publiquen les mateixes, també s’ha de publicar l’estat de deute que hi ha o hi ha hagut durant els quatre anys. D’això se’n diu transparència. El fer un llibret propagandista amb fins electoralistes és una espasa de doble tall; primer, perquè la població està farta de tant llibret i de tanta xerrameca, i segon, perquè el ciutadà, sabent la insistència dels polítics a ser austers i en totes les retallades que es produeixen, creuen que és malbaratar diners, la qual cosa fa que en lloc de guanyar vots és probable que els perdin.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *