Novetats a la Festa Major de Blancs i Blaus

La celebració presenta una programació variada, pensada per tal que públic de totes les edats participi activament a una festa feta i pensada per la Comissió de Festa Major, integrada per les colles de Blancs i Blaus i l’Ajuntament de Granollers.

Caps de colla, alcalde i regidora de Cultura amb la imatge de la Festa Major 2015. (Foto: Ajuntament)

Caps de colla, alcalde i regidora de Cultura amb la imatge de la Festa Major 2015. (Foto: Ajuntament)

Del 22 al 30 d’agost Granollers viu en blanc i blau, dos colors que exemplifiquen una manera de fer festa i d’idear-la, de motivació i innovació, d’incansable treball conjunt. Els Blancs i els Blaus, Granollers es prepara per fer la festa major més participativa, durant nou dies.

30 ANYS DEL CONCURS DE RAJOLERS I PRIMER MOSAIC DEL PÚBLIC

El Concurs de Rajolers que se celebra l’últim diumenge de la Festa Major presenta novetats en el format. El Palau d’Esports torna a acollir la prova que dóna sentit a la festa. Es reviu la juguesca del Rayo i en Maynou. I en Locubiche (Blaus) i el Galí (Blancs) intentaran fer el major nombre de peces per emportar-se el concurs.

Enguany el Concurs de Rajolers arriba a la trentena edició i serà més àgil i dinàmic. S’instaura un protocol d’entrada i sortida dels rajolers, els protagonistes indiscutibles d’aquest acte. A més, el concurs serà retransmès en directe, com si es tractés d’un partit d’handbol.

L’entrada a pista dels rajolers estarà acompanyada de música i llum. Un cop al terreny de joc en Miquel Locubiche i en David Galí faran les peces de mostra. A continuació començarà el concurs; els rajolers disposen de quinze minuts, cinc minuts per cairons, rajoles i maons. Un jurat especialitzat, aquest any dos membres del Col·legi d’Aparelladors, valoraran l’execució de les peces.

En acabar els rajolers signaran les peces de mostra que han fet a l’inici del concurs per donar fe de l’acte i com a reconeixement de la feina. Aquestes peces es guardaran i es couran.

El primer Concurs de Rajolers es va fer l’any 1985 al parc de Torras Villà. Per recordar aquesta efemèride es farà, per primera vegada, un mosaic al Palau d’Esports amb la participació de tot el públic!

EL SOPAR DE FI DE FESTA, AL PARC TORRAS VILLÀ

I per acabar com cal la festa, a partir de les 21 hores de diumenge 30 d’agost el parc Torras Villà torna a convertir-se en l’espai per sopar junts, veure els focs artificials i fer temps tot esperant el veredicte de la Festa Major.

El sopar es farà a l’esplanada de davant de les graderies i està organitzat per la Comissió de Festa Major. El preu del tiquet serà de 6 euros.

Programa de la Festa Major

4 Responses to Novetats a la Festa Major de Blancs i Blaus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *