Oriol Junqueras: “La independència és una necessitat urgent”

Malgrat l’aforament de la sala gran del Teatre Auditori de Granollers és de 700 persones, gairebé 200 es van quedar fora per manca d’espai. A aquestes persones, Junqueras els hi va dedicar unes paraules al vestíbul abans de començar l’acte per disculpar-se i agrair la seva assistència.

Va oficiar l’acte la cuinera vallesana Ada Parellada, qui, va presentar en Pep Mur com una de les persones valentes, franques, i amb confiança, que Catalunya necessita per esdevenir un nou país. “A ERC hi ha molta gent que no es cansarà d’empènyer cap a la llibertat. Gent que treballa i pica pedra des de fa molt temps per assolir la independència del nostre país. A Granollers també tenim gent valenta, humil, compromesa, treballadora. I un d’ells és el Pep Mur, alcaldable d’ERC a Granollers. En Pep i molts d’altres representen el treball incansable i l’alegria de fer un nou país que ofereixi més oportunitats per tothom”.

Per la seva part, Pep Mur va recordar que al març de 2014 ERC també omplir el Teatre Auditori de Granollers, però amb la diferència que “mentre que el 2004 era ERC qui creia en la independència, ara són centenars de milers de persones les que creuen que Catalunya mereix un Estat propi”.

UN GOVERN FORT I POBLES I CIUTATS COMPROMESOS

ERC1 (7)Mur també va destacar que “l’Estat Espanyol viu en una fase predemocràtica i que està instal·lat en aquest NO permanent. Un NO a la il·lusió i l’esperança de tots nosaltres. Els hi fa por perquè volem un país just, lliure de corrupció, amb la política a prop dels ciutadans i no al costat dels poderosos, un país amb més oportunitats per a tothom, amb una cultura, educació i sanitat de molta qualitat i a l’abast de tothom”.

Per combatre aquest NO, Mur va assegurar que necessitem “un Govern de la Generalitat fort i valent i uns pobles i ciutats compromesos que ajudin al Govern català a tirar endavant el projecte independentista”. Per aquest motiu, Mur va demanar als vallesans i vallesanes que comptin amb ERC el 24 de maig de 2015, quan se celebrin les properes eleccions municipals.

Respecte al procés participatiu del 9N, l’alcaldable d’ERC-Acció Granollers va remarcar que ha de ser alegre, combatiu i optimista. “El 9N ha de ser la plasmació de la força il·lusionant de la gent”, va dir.

Mur també va afirmar que “els que fa molt temps que treballem per la independència, ho veiem molt a prop. Per això, no és el moment de defallir, no podem abandonar ni renunciar. Això ja està a punt i hem de continuar empenyent pels qui ja no hi són, però sobretot pel futur dels nostres fills”.

LA INDEPENDÈNCIA, UN DRET INALIENABLE

Oriol Junqueras, a qui Ada Perellada va descriure com “la persona que ens ha de permetre fer un nou país fresc, jove i dinàmic”, va explicar que “la independència és una qüestió de dret, necessitat i deure. “La independència és un dret inalienable, al qual no hi renunciarem mai. No hi vam renunciar quan érem poquíssims, i no hi renunciarem ara que en som molts. Però la independència no només és una qüestió de dret, que ho és. També és una necessitat urgent. Molta gent pateix molt, i estan patint ara. Aquestes persones necessiten respostes i esperança”.

Junqueras va assegurar que com a polític, no pot deixar de pensar en l’angoixa dels joves tenen dificultats severes i immerescudes per trobar feina i que han de marxar a l’estranger en cerca d’oportunitats, en els aturats de la construcció que després de 5 o 6 anys a l’atur han perdut l’esperança de reincorporar-se al mercat de treball, o en les famílies que no tenen cap ingrés.

NEGOCIAR D’IGUAL A IGUAL

Junqueras també va parlar de la independència com un deure. “És una obligació posar les eines d’un estat independent al servei de les necessitats de la nostra gent. Estem en la política per ajudar a la gent que més pateix aquesta crisi i estem a la política perquè hi pensem constantment, en aquesta gent. És això el que ens legitima. No podem salvar el país a trossos, el necessitem sencer. És un deure i l’honorarem exercint la independència”.

“Ningú em convencerà que a la independència arribarà negociant amb l’estat espanyol –va continuar Junqueras–. Les estructures d’estat, com una Hisenda pròpia, només es poden construir exercint la independència. La negociació amb l’estat espanyol només serà efectiva si ho fem d’igual a igual, sent un Estat i no una comunitat autònoma”.

Finalment, Oriol Junqueras va voler deixar clar que el temps que passa no és gratuït, sinó que el temps que passa té un cost altíssim, en patiment de la gent, en oportunitats perdudes. “Ja és temps d’independència, per tothom i especialment pels qui més ho necessiten”.

One Response to Oriol Junqueras: “La independència és una necessitat urgent”

  1. Albert P. 07/11/2014 at 08:09

    També és una necessitat urgent que Catalunya tingui els polítics que mereix i no els que té.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *