L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha enviat una carta al comissari de la Comissió Europea, Dimitris Avrampoulos, explicant-li l’acord plenari del passat 24 de setembre de 2015, en el qual per unanimitat el consistori palauenc es comprometia a treballar per poder acollir i oferir oportunitats de nova vida als refugiats des del primer moment que es va conèixer la situació d’aquests milers d’homes i dones que arriben a Europa.

En la carta diuen a Dimitris Avrampoulos que per aquest motiu, d’acord amb el comitè creat des del Govern de la Generalitat amb totes les entitats implicades i els governs locals, han omplert la fitxa de recursos per posar a disposició deis refugiats que arribin al nostre país.

D’aquesta manera, Santa Maria de Palautordera, ha posat a disposició del govern i les entitats “habitatge per poder rebre com a mínim 2 famílies, a banda de tots els serveis necessaris per infants i joves. En el mateix sentit, es preveuen accions d’inserció laboral per tal que puguin desenvolupar la vida en el nostre municipi tot aquell temps que sigui necessari”.

Tanmateix, es recorda al Comissari de la Comissió Europea, que la majoria dels municipis catalans estan al costat del president de la Generalitat, i ratifiquen que el país i els municipis estan preparats per poder acollir, i que aquestes persones no hagin de ser deportades a Turquia, ja que els europeus “som i seguirem sent solidaris amb el patiment i amb les oportunitats de les persones”.

La carta signada per l’alcalde, Jordi Xena, conclou dient que l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera resta a l’espera de poder concretar les actuacions necessàries.

Leave a Reply

Your email address will not be published.