Parets aprova un pressupost de 23,2 milions

El Ple extraordinari de l’Ajuntament de Parets, reunit aquest dimarts, ha aprovat amb els vots a favor del PSC, CDC i Ciutadans, l’abstenció de NOPP i els vots en contra d’Ara Parets ERC i Sumem Parets, el pressupost municipal per a l’exercici 2016.

LÍNIA CONTINUISTA RESPECTE A ALTRES MANDATS

Segons Ara Parets ERC, el projecte de 23,2 de milions d’euros manté, a grans trets, una línia continuista respecte a mandats anteriors. “En cap moment el govern socialista s’ha plantejat la revisió des de la base de totes les partides dels diferents serveis municipals o no s’ha convocat cap procés participatiu que realment pregunti als paretans i les paretanes sobre aspectes cabdals d’aquest document i no simplement una priorització de propostes orientades des del Govern Local”, apunta el portaveu de la formació, Jordi Seguer.

“Malgrat les enormes diferències que trobem en les maneres de confeccionar el pressupost 2016 hem d’agrair el gest que ha tingut l’alcalde i l’equip de govern de convidar a totes les forces polítiques del plenari per recollir les diferents propostes i en la mesura possible d’incloure-les en el pressupost municipal”, comenten des d’Ara Parets ERC. “Creiem que és un gest que en certa manera corregeix l’exclusió que vam patir durant la confecció de les ordenances fiscals el novembre passat”, afegeixen.

Ara Parets ERC recorda que durant la negociació el grup va presentar fins a 24 propostes, moltes de les quals no tenien cost econòmic, i que feien referència a qüestions de transparència, justícia social i millores en l’espai públic. “El resultat final és que no s’han acceptat idees molt concretes com ara la sortida del canal de televisió Vallès Visió que aquest 2015 ens ha costat més de 146.000 euros, amb un increment del 130% de la partida pressupostada inicialment”, expliquen els republicans.

“Tampoc hem aconseguit que el Govern Municipal redueixi a la meitat la partida d’atencions protocol·làries dels òrgans de govern que estava xifrada en 7.000 euros o la retolació del cotxe oficial de l’Ajuntament”, afegeixen.

Altres qüestions que, segons la formació que encapçala Seguer hauran d’esperar són l’eliminació de les barreres arquitectòniques al parc la Linera, la millora imminent del gimnàs del Pavelló d’esports, la rebaixa de preus dels bucs d’assaig per als grups de Parets del Vallès, el projecte del banc d’aliments frescos, la instal·lació d’aire condicionat a Can Butjosa, un pla ampli de voreres pels carrers del barri antic i de l’Eixample o la realització d’una auditoria dels comptes municipals.

CAP EURO PER A HABITATGE SOCIAL

Ara Parets ERC troba a faltar en aquest pressupost una partida destinada a l’habitatge social. “Creiem que caldria seguir el model d’altres municipis de la rodalia i adquirir habitatge propietat d’entitats bancàries o de la SAREB per a destinar-lo a usos de caràcter social”, expliquen en aquest sentit.

“Tenint en compte la previsió d’endeutament del nostre Ajuntament del 37% a final del 2016, no hi ha cap excusa com per no destinar una important partida a habitatge social i en aquest pressupost no hi ha cap euro del capítol d’inversions, que es destini a aquesta finalitat”, critiquen.

En canvi, a Ara Parets ERC li ha agradat que l’equip de govern acceptés la proposta de condicionar un monument o un espai de la població que serveixi per reconèixer a tots els paretans represaliats pel franquisme.

DEMANEN QUE EL PSC FACI UN GIR A L’ESQUERRA

Tot i que Ara Parets ERC valora positivament que hagi convidada a la negociació dels pressupostos, “o més aviat a presentar propostes del nostre programa electoral”, la formació lamenta “no haver pogut influir de la manera que voldria”. Les raons són senzilles: “Al govern socialista li ha faltat posar molt més esforç per aconseguir que almenys el grup es sentís més còmode amb aquest projecte de pressupost que s’ha aprovat aquest dimarts”. “Creiem que ha faltat seducció política entre ambdues parts. Almenys esperem que el Partit Socialista s’hagi adonat que el nostre grup no és ni molt menys tan destructiu com alguns ens pinten i que també treballem per aconseguir un millora del nostre poble, perquè també ens agrada Parets”, va dir el portaveu Jordi Seguer.

Aquestes converses han de servir de cara al futur per continuar parlant i si pot ser acordar altres projectes per al poble de Parets. I recollint les declaracions de l’alcalde aquest dilluns a l’emissora municipal quan deia que a l’Estat Espanyol s’hauria de formar un Govern d’esquerres, Ara Parets ERC li diu el mateix: “Que miri a la seva esquerra a Parets i trobarà forces com la nostra que està disposada a buscar acords per prioritzar les polítiques de caràcter social. Per tant per aplicar a Parets el mateix que vostè demana per a tot el territori espanyol, Ara Parets ERC està aquí esperant-lo per quan decideixin fer-ho”, va sentenciar Seguer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *