La Junta de Govern de l’Ajuntament de Parets del Vallès ha aprovat el Pla de Millora Urbana (PMU) del solar que hi ha al carrer de Can Gurri, número 6, dins del polígon industrial Can Volart. Fins a final de mes resta en exposició pública el pla promogut per la companyia Novo Banco, propietari dels terrenys on fins al 2007 hi havia construccions industrials.

El Pla de Millora Urbana fa referència a una superfície de gairebé 7.000 metres quadrats i permet la construcció d’una nova benzinera al costat de la Masia de Can Volart, un aparcament per a camions, un restaurant i un espai per al rentat de vehicles.

Vista de la Masia de Can Volart.

Vista de la Masia de Can Volart.

A la zona més pròxima a la Masia de Can Volart, element inclòs dins del patrimoni arquitectònic del municipi, hi haurà una zona ajardinada i un espai d’aparcament de vehicles, que compensarà la pèrdua de llocs d’estacionament que hi havia fins ara davant del carrer Can Gurri, número 6. Precisament, aquesta àrea, pràcticament a tocar la masia Can Volart que quedaria aïllada, és l’aspecte que “més grinyola” per al portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer.

La cadena Bon Àrea, del Grup Alimentari Guissona, és qui promou la instal·lació de la nova benzinera. Segons el document aprovat es preveu per a l’edificació de les noves activitats econòmiques una única etapa de tres anys de durada com a màxim. Amb la nova benzinera, hi haurà al municipi quatre establiments d’aquest tipus.

Els grups de l’oposició estan estudiant la possibilitat de presentar al·legacions al document per tal de garantir la màxima protecció de la Masia Can Volart que amb el PMU “quedaria pràcticament aïllada”.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.