Parets dobla els ajuts a la contractació indefinida de majors de 45 anys

L’Ajuntament de Parets del Vallès ha fet pública la nova convocatòria de subvencions per a les empreses que contractin persones aturades del municipi. Aquesta línia d’ajuts dóna continuïtat a la iniciada l’any 2012 a través del Consell Industrial de Parets.

En aquesta ocasió, les subvencions prioritzen la contractació de les persones majors de 45 anys, amb la concessió d’un ajut a les empreses que contractin a aquest col·lectiu facilitant-los la incorporació de nou al mercat de treball i proporcionant-los experiència laboral recent. Per fer-ho, l’administració paretana ha augmentat en un 100% aquestes aportacions. Així, la contractació indefinida de persones majors de 45 anys podrà obtenir una subvenció de fins a 2.000 euros, i de fins a 1.500 euros en el cas dels menors de 45 anys. També es donarà prioritat a la contractació estable i de llarga durada.

L’alcalde Parets, Sergi Mingote, ha posat de manifest el compromís del consistori paretà per generar ocupació: “Tenim una responsabilitat amb la ciutadania per crear llocs de treball i ho estem fent. Fins ara hem aconseguit la formalització de 300 contractes, ienguany destinem 85.000 als ajuts per refermar aquest compromís.

Per la seva banda, el regidor de Regidor Desenvolupament Econòmic, Ocupació, Comerç i Turisme, Toni Fernández, ha parlat sobre els objectius dels ajuts d’enguany: Amb aquests ajuts prioritzem la contractació estable i de qualitat i donem suport als paretans i les paretanes que tenen majors dificultats per incorporar-se al mercat laboral”.

Els ajuts tenen com a objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones i la competitivitat de les empreses, així com fomentar l’ocupació de qualitat de les persones en situació d’atur inscrites al Servei Local d’Ocupació. Enguany, l’Ajuntament destinarà als ajuts 85.000 euros, que es distribuiran en funció de la durada i tipologia dels contractes formalitzats.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el 31 de desembre de 2016. Les bases reguladores íntegres es podran consultar al web parets.cat.

Fins ara, aquestes línies d’impuls a la contractació han donat lloc a la inserció laboral de 300 persones usuàries de l’SLOP, de les quals, 14,78% han aconseguit un contracte indefinit, i un 34,78% un contracte igual o superior a sis mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *