Parets haurà de pagar 1,4 milions per liquidar el polígon sector UP5 Circuit

El PSC s’ha quedat sol en el ple d’aquest dijous per aprovar la liquidació de la concessió administrativa de la gestió urbanística del sector UP5 Circuit, on des del 2006 hi ha projectada la construcció d’un nou polígon d’activitat econòmica. La resta de grups: Sumem Parets, Ara Parets ERC, NOPP, CDC i Ciutadans s’han abstingut.

Amb l’acord de ple, l’Ajuntament de Parets haurà de pagar a la UTE Deumal-Barnasfalt 1,4 milions d’euros (IVA inclòs) per liquidar la gestió urbanística d’aquest sector. El consistori assumirà els costos dels avals (82.900) i podrà repercutir, a través de quotes urbanístiques, la resta de despeses. El govern socialista que encapçala Sergi Mingote tindrà sis mesos, un cop signat l’acord, per pagar la liquidació del contracte a la UTE Deumal-Barnasfalt. Segons han informat des d’Ara Parets ERC, “si durant aquest període alguns dels propietaris dels terrenys recorren la proposta d’acord de liquidació o no fan efectiva la seva quota urbanística, l’Ajuntament haurà d’avançar els diners”.

La resolució de la concessió administrativa es produeix arran d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de maig de 2013.

MÉS DE 100.000 EUROS A FONS PERDUT PER L’AJUNTAMENT

El grup d’Ara Parets ERC va denunciar durant el ple que “al final tot aquest procés només haurà portat despeses a fons perdut per l’Ajuntament. Haurem llençat més de 100.000 euros i encara no haurem començat la construcció del polígon. 82.900 euros, dels avals que pagarem a Deumal-Barnasfalt i 19.360 euros, que han servit per a la contractació de l’empresa Nucli Advocats, SLP, que ha assessorat a l’Ajuntament en el tràmit de gestió per cooperació d’aquest sector UP5”.

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, va dir durant el ple que “va trobar a faltar més autocrítica per part de l’alcalde i el seu equip de govern durant la comissió informativa. Podem compartir l’opinió que el projecte d’un nou polígon industrial a la zona més pròxima a l’antiga Nutrexpa era una molt bona idea per generar activitat econòmica en un moment on no hi havia crisi econòmica”. Per Jordi Seguer, “nou anys després ens trobem en el mateix punt on estàvem el 2006 i sense iniciar l’urbanització d’aquest polígon. La darrera sentència del TSJC ens demostra, amb la perspectiva del temps, que la gestió urbanística adjudicada a una Unió Temporal d’empreses no va ser la millor solució adoptada” i va lamentar que dos errors comesos per l’Ajuntament han permès als propietaris –que havien recorregut la concessió– guanyar la sentència al TSJC.

“No entenem com es va produir un problema d’audiència i en el moment de la licitació de la gestió urbanística no es va notificar als propietaris afectats aquesta convocatòria”, va remarcar Ara Parets ERC. El grup republicà va recordar que el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat no ha fet cap pronunciament sobre la proposta de liquidació de la gestió urbanística sotmesa a consulta per l’Ajuntament, ja que de la liquidació del contracte no se’n pot derivar una responsabilitat patrimonial per part del consistori.

Des d’Ara Parets ERC confien que l’acord tancat amb els propietaris dels terrenys d’aquest sector sigui ferm i que no es produeixin més recursos que facin endarrerir encara més la urbanització del nou polígon. I van preguntar al govern socialista si un possible incompliment dels propietaris a l’hora de pagar les quotes urbanístiques podria generar problemes de tresoreria a l’Ajuntament.

GESTIÓ DIRECTA DE L’AJUNTAMENT

Un cop liquidada la gestió urbanística d’aquesta concessió a la UTE Deumal-Barnasfalt, el govern va explicar durant la Comissió Informativa de la setmana passada que han decidit utilitzar “la gestió directa” per tirar endavant la urbanització del nou polígon i que, a més, el projecte inicial serà repensat al moment actual.

One Response to Parets haurà de pagar 1,4 milions per liquidar el polígon sector UP5 Circuit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *