L’Ajuntament de Parets engega la segona fase de la campanya “Ningú no és igual, el meu ADN m’identifica”, que tindrà lloc des del 3 d’abril fins al 29 de juny, amb l’objectiu de completar el registre censal dels gossos al municipi. Les accions planificades tenen per objecte reduir els excrements de gossos al carrer, evitar abandonaments i facilitar la recuperació en cas de pèrdua.

A diferència de la fase anterior, en aquesta ocasió, el titular del gos haurà d’assumir el cost de l’alta al cens, de 10 €,  si bé les extraccions i analítiques d’ADN seran gratuïtes si es fan en un dels quatre centres veterinaris de Parets adherits a la campanya .

Amb dades actualitzades del passat mes de gener, hi ha 1.854 gossos censats, 800 més que a l’inici de la campanya d’ADN, l’octubre de 2016. En aquest període, els sistemes d’identificació han permès la recuperació de gairebé 100 gossos perduts.

Pel que fa a l’ordenança de tinença responsable d’animals de companyia, s’han obert prop de trenta expedients per incompliment de la normativa i s’han pres una vintena de mostres d’excrements als carrers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.