Han començat les obres de l’Anella Parets, un projecte d’anella esportiva i ruta saludable. L’actuació, que esdevindrà un eix de connexió entre el barri Antic i l’Eixample i que permetrà practicar diferents disciplines esportives, s’executarà en dues fases.

Presentació de l'Anella. (Foto: Ajuntament)

Presentació de l’Anella. (Foto: Ajuntament)

La primera fase, que estableix un circuit de 7,1 km, inclou més de 3 km de camins naturals, gairebé 1 km de camins urbans i prop de 3 km discorren per zona urbana. Aquest itinerari parteix de la plaça de la Vila i discorre pels carrers Aragó, Víctor Català, passeig Fluvial, les avingudes Josep Tarradellas i Catalunya, Alfons XIII, passeig de la Ribera, els camins de la Riera Seca, de la Torre de Malla i de Can Serra, avinguda Lluís Companys, passeig Joan Miró i carrer de la Fàbrica.

La segona fase enllaçarà tots els equipaments municipals i acabarà de completar l’anella fins al total dels 9 km previstos.

L’Anella Parets té com a finalitat el foment de l’esport, a partir d’una ruta saludable, que exercirà, a més, de punt de connexió entre el barri Antic i l’Eixample. El circuit dissenyat connecta espais naturals d’alt valor paisatgístic. El projecte inclou nous carrils bici i la millora dels ja existents, així com la seva connexió amb el nou itinerari. Els nous carrils bici compresos en el tram del passeig de la ribera i entre els carrers Ponent i la Fàbrica. D’altra banda, el carrer d’Alfons XIII s’adaptarà a zona 30.

El circuit s’ha senyalitzat en 11 punts, a partir de panells informatius que mostren l’itinerari complet i el punt quilomètric en què es troben.

La primera fase de l’actuació es preveu que estigui executada a mitjan juny.

Leave a Reply

Your email address will not be published.