Imatge del darrer ple municipal. (Foto: ERC Parets)

Imatge del darrer ple municipal. (Foto: ERC Parets)

Els vots contraris del PSC van impedir que l’Ajuntament de Parets del Vallès convoqui la celebració d’una consulta popular per preguntar a la ciutadania si cal adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La votació va tenir lloc la passada setmana durant la Junta de Portaveus, prèvia al ple ordinari del 19 de maig.

Els socialistes es van unir a Ciutadans per rebutjar la proposta presentada, de manera conjunta, per Ara Parets ERC, NOPP i CDC. En la votació la moció va ser rebutjada per 9 vots en contra (PSC i Ciutadans) per 8 a favor (Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i CDC).

El portaveu d’Ara Parets ERC, Jordi Seguer, destaca que no és la primera vegada que l’alcalde de Parets, Sergi Mingote, bloqueja qualsevol iniciativa favorable al dret a decidir de Catalunya. En el ple ordinari del passat 24 de setembre ja havien rebutjat una moció per adherir-se a l’Associació de Municipis per la Independència, “i ara ni tan sols es mostren favorables a preguntar a la ciutadania què en pensa, a través d’una consulta”.

MÉS DE 5.000 PARETANS VAN VOTAR EL 9N

Ara Parets ERC, NOPP i CDC recorden que un total de 5.498 paretans i paretanes van participar el 9N de 2014 en el procés sobre la possible independència de Catalunya. Al respecte, Seguer apunta que “desafiant al Tribunal Constitucional, es va convertir en el procés de participació més gran de la història del municipi”.

“Aquest tema no ha estat explícitament plantejat per alguns partits polítics que representen la ciutadania; si algun dels partits no s’hi ha pronunciat en campanya electoral, i hi ha una demanda ciutadana nombrosa i mobilitzada en favor d’aquesta qüestió, una consulta ciutadana està més que justificada”, remarcava el text de la moció que ha estat rebutjada.

PARETS NO SERÀ MUNICIPI REPUBLICÀ

D’altra banda, en la mateixa Junta de Portaveus, el grup municipal socialista, CDC i Ciutadans van votar en contra de la moció d’Ara Parets ERC que demanava convertir Parets en un municipi republicà.

Sumem Parets i Nova Opció per Parets es van abstenir en la votació que també demanava declarar persona non grata el rei Felip VI i a tota la monarquia borbònica, i que proposava la retirada dels noms dels carrers del poble amb vinculacions borbòniques.

El possible canvi de noms s’havia de debatre en la Comissió de Nomenclàtor que s’ha de convocar pròximament i a través d’un procés de participació ciutadana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.