Parets renova l’Estació Meteorològica

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Parets i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) han actualitzat l’Estació Meteorològica Automàtica (EMA) de Parets del Vallès substituint l’antiga torre fixa de 10 metres per un pal telescòpic de la mateixa altura.

L’objectiu de l’actuació ha estat donar compliment a l’actual normativa de riscos laborals i fer el manteniment del sensor de direcció i velocitat del vent (també renovat, i ubicat a 10 m d’altura) de forma fàcil i segura. També s’ha aprofitat per renovar els tensors d’ancoratge, fet que augmenta la seguretat de tota la instal·lació.

Aquesta estació, que està en funcionament des de l’any 2008, forma part de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) i està connectada al Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

L’Estació meteorològica automàtica, ubicada al terrat del CEIP municipal Pau Vila,  disposa de sensors meteorològics per a la mesura de la temperatura, la humitat relativa de l’aire, la velocitat i la direcció del vent, la pressió atmosfèrica, la irradiació solar global i la precipitació. Tot aquest material compleix les condicions tècniques requerides per ha formar part de la xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA).

Es pot accedir a les dades meteorològiques de l’estació de Parets del Vallès a través de l’adreçahttp://meteo.parets.org/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *