Imatge dels terrenys. (Foto: Ara Parets ERC)

Imatge dels terrenys. (Foto: Ara Parets ERC)

El govern municipal de Parets (PSC-CDC) ha desestimat sis de les set al·legacions presentades per tots els grups de l’oposició contra el Pla de l’antiga Bendix, un projecte que forma part del Pla de millora urbana aprovat el 2012 amb els vots favorables del PSC, PP i ICV-EUIA. El document urbanístic preveu la construcció de fins a 520 habitatges, dels quals 170 serien de protecció oficial.

Es tracta d’una superfície de 55.000 m2 que aniria des del tram de l’avinguda Catalunya que va del carrer Ernest Lluch fins al carrer Lepanto. El subsector Nord queda delimitat per l’avinguda Pedra del Diable i pel parc Fluvial del riu Tenes.

L’OPOSICIÓ PRESENTA SET AL·LEGACIONS

Ara Parets ERC, Sumem Parets, Nova Opció per Parets i Ciutadans havien presentat fins a set al·legacions al projecte d’urbanització del sector PE4 de la Zona Central de Parets del Vallès, subsector Nord, promogut per l’empresa Vallès Business Park, SL, i que inclou l’antiga Bendibérica.

Entre les al·legacions presentades, els quatre grups de l’oposició qüestionaven que s’hagi aprovat inicialment el projecte d’urbanització d’aquest àmbit abans de tramitar i aprovar el projecte de reparcel·lació. Una reparcel·lació “difícil, complexa i costosa econòmicament, ja que s’han d’enderrocar –si algú no ho endreça abans- diversos habitatges amb famílies que hi viuen”.

Ara Parets ERC, Sumem Parets, NOPP i Ciutadans consideraven que si calia portar a terme la urbanització del carrer Lepanto el millor seria signar un conveni urbanístic amb els propietaris, “a compensar en el moment que es desenvolupi el sector. És inadmissible aprovar un projecte d’urbanització d’un àmbit de 55.000m2 per executar la urbanització d’un tros de carrer”.

Un altre dels aspectes que tota l’oposició al·legava “són totes les masies i construccions auxiliars que el projecte d’urbanització preveu enderrocar sense que hi hagi una valoració econòmica”.

També lamentaven que els tècnics i els polítics del govern municipal acceptin que la connexió elèctrica i la fibra òptica per abastir el projecte es faci camps a través, de sòl qualificat com espai lliure, fins arribar a la xarxa paral·lela del Riu Tenes. La proposta més adient, segons l’oposició, seria que la connexió es fes “per zona urbana” i en aquest cas hauria de ser per les avingudes Catalunya i Josep Tarradellas.

LA MINA DE CAN BERENGUER

Pel que fa a la mina de Can Berenguer, que passa paral·lela al riu Tenes i dins d’aquest sector, l’oposició destaca que ni tan sols venia indicada en els plànols del projecte i no hi havia cap proposta de millora i conservació. Només en aquest aspecte, el govern municipal ha estimat en part l’al·legació presentada per tota l’oposició en bloc.

El document final estarà en exposició pública fins al 5 de setembre i incorpora un advertiment cap a les companyies de llum ENDESA i Electra Caldense –que també havien presentat al·legacions però que han estat rebutjades– així com unes prescripcions de CASSA, de la Diputació i un informe dels Serveis Tècnics elaborat en data 20 de juliol, un dia abans de l’aprovació per part de la Junta de Govern.

CiU VA VOTAR EN CONTRA DEL PLA EL 2012

El maig de 2012, Convergència i Unió –aleshores a l’oposició– va qüestionar el nombre d’habitatges que preveu aquest pla i van apuntar que “sembla que el projecte formi part de l’època de la bombolla immobiliària i l’especulació. Sembla que el ritme el marqui més un promotor que l’Ajuntament”, va dir l’aleshores portaveu de CiU, Xavier Martín. L’actual regidor Raül Urtusol formava part del mateix grup municipal i també hi va votar en contra.

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.