image001Més de 250 mecenes han participat en la campanya de micromecenatge de la pel·lícula Pàtria, dirigida pel vallesà Joan Frank Charansonnet que ha assolit el seu primer objectiu en menys de 30 dies. Els 14.000 euros aportats per la ciutadania serviran per finançar part de la laboriosa postproducció del film. En concret,  la quantitat recaptada es destinarà a les àrees d’imatge i so, així com a la producció de la banda sonora original i a la masterització, entalonatge, efectes visuals, animació, color…

Malgrat la primera fita està gairebé assolida, la campanya a Verkami continua en marxa amb un nou objectiu: doblar i subtitular la pel·lícula en anglès i augmentar-ne, d’aquesta manera, el seu ressò internacional. És per això que els mecenes encara poden posar el seu granet de sorra i rebre a canvi recompenses que van des d’entrades per a la preestrena fins a visites guiades a les localitzacions del rodatge amb l’equip de la pel·lícula. El termini acabarà el dia 5 de juliol.

Paral·lelament, a l’inici de la campanya de micromecenatge es va estrenar un primer teaser del film que en menys d’un més ja acumula més de 14.000 visites a Youtube, fet que denota l’interès del públic en aquesta producció èpica sobre els orígens de la identitat catalana.

Cal recordar que el pressupost d’aquest film, el primer sobre èpica popular catalana amb pinzellades fantàstiques, ha estat de 250.000 euros de capital privat (sense subvencions públiques) finançat per la productora cinematogràfica  Dejavu Films en co-producció amb Capaneida Films. Pàtria s’ha rodat en llengua catalana amb càmeres d’última tecnologia 4K en diverses localitzacions al Berguedà, Solsonès i l’Empordà pensant en que sigui una producció comercial independent. La pel·lícula continuarà durant tot l’estiu les tasques de post postproducció i muntatge, que actualment s’estan duent a terme als estudis de Barcelona All Films Juntos i Doblaje Digital, amb vistes a l’estrena a finals d’any.

UNA HISTÒRIA DE LLEGENDA

Pàtria_2

El film parla dels propis orígens de Catalunya.

Pàtria  narra la llegenda d’Otger Cataló una història que, com indica el cognom del protagonista, parla dels propis orígens de Catalunya. El film pretén refermar la identitat catalana des d’un punt de vista històric, fent una mirada als orígens des d’una nova òptica. La pel·lícula va endavant i enrere entre els segles XV i VIII, ja que explica com la història/llegenda d’aquest cavallet got és transmesa oralment a un monjo a l’època medieval.

El repartiment del film està encapçalat per primeres figures de l’audiovisual català com Boris Ruiz,  Miquel Sitjar,  Miquel Gelabert,  Joan Massotkleiner, Àngels Bassas,  Ali El Aziz i el mateix Joan Frank Charansonnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.