Pimec alerta: els impagaments de les administracions deixa en una situació crítica als centres sanitaris i farmàcies

Pimec ha manifestat la seva preocupació per la situació que viuen les farmàcies i centres sanitaris i socials de Catalunya a causa del retard i els impagaments per part de l’administració.

La patronal dóna suport i se suma a les reivindicacions del sector per trobar una solució urgent i immediata a aquesta greu problemàtica que atempta contra la viabilitat dels centres sanitaris i farmàcies i posa en perill milers de llocs de treball. Aquesta situació ha comportat un impacte directe en les seves relacions amb clients i proveïdors, ja que s’han vist obligats a ajornar el pagament a tercers, generant situacions de tensió, a més de l’increment de despeses financeres que això suposa.

En el cas dels centres sanitaris i socials, segons les associacions que representen el sector (l’Associació Catalana d’Entitats de Salut, la Unió Catalana d’Hospitals, l’Associació de Recursos Assistencials i el Consorci de Salut i Social de Catalunya), en el mes d’octubre només s’ha fet efectiu el pagament del 66% de la factura que l’administració competent paga als centres amb els quals té concert i que s’havia d’haver pagat el setembre. A més a més, tampoc hi ha la previsió pel pagament corresponent al mes d’octubre i següents perquè no s’ha aprovat el FLA extraordinari (Fons de Liquiditat Autonòmica). Tot això deixa el termini de pagament a 120 dies.

Pel que fa el sector farmacèutic, segons va anunciar la Generalitat, s’han acabat els fons per pagar els medicaments i no es podrà pagar cap factura més fins a l’arribada de fons de finançament extraordinaris. Fins ara els fàrmacs s’estaven pagant amb 90 dies de retard respecte a la data de factura i, amb aquest nou agreujament, ara els farmacèutics no cobraran els medicaments que han dispensat fins 4 mesos després.

Les farmàcies són petites empreses sense estructura per fer de finançadores del sistema sanitari. La seva missió és dispensar la medicació a la població, i és l’Administració qui ha d’assumir la responsabilitat de finançar els medicaments a la població.

Vicenç Paituvi, president PIMEC Vallès Oriental.

Vicenç Paituvi, president PIMEC Vallès Oriental.

Aquesta crítica situació ha portat al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i a la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya a iniciar una campanya de sensibilització dirigida a la població, que s’inicia avui, 5 de novembre, coincidint amb el compliment dels 90 dies de retard en el pagament de la factura de les receptes del mes de juliol.

Vicenç Paituví, president de Pimec Vallès Oriental, ha comentat “s’està posant en perill la viabilitat econòmica i empresarial d’aquests col·lectius tant importants i necessaris en la nostra Societat, i també els milers de llocs de treball que generen. Es necessària una urgent solució d’aquest conflicte ”

2 Responses to Pimec alerta: els impagaments de les administracions deixa en una situació crítica als centres sanitaris i farmàcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *