Un total de 932 persones, 168 més que l’any passat, han pres part al procés de participació al Pressupost Municipal 2015 dut a terme per l’Ajuntament de Parets entre el 26 de setembre i el 13 d’octubre. Les propostes més votades donen prioritat a la convocatòria de Plans d’Ocupació Local, l’increment dels recursos destinats a les polítiques educatives (escoles bressol municipal, beques menjador..) i l’augment dels recursos destinats a ajuts socials.

De les 932 persones que han participat en el procés, 764 han respost a les enquestes que s’han fet a la via pública, 55 han emplenat la butlleta i l’han dipositat a les urnes ubicades als equipaments municipals, 130 ho han fet a través de la pàgina web i 17 han estat nul·les.

Pel que fa a la participació per sexes, un 66% de les butlletes han estat de dones (618) i un 34% d’homes (314). En quant a les franges d’edat, la que més participació ha registrat ha estat la de 30 a 55 anys (54%) seguida per la de 16 a 30 (28%) i per últim la de majors de 55 anys amb un 18%.

El procés de participació es plantejava, com en edicions anteriors, en dos blocs. D’una banda, en la priorització de  6 propostes i de l’altra, en l’aportació de propostes obertes. En l’apartat de priorització, l’ordre, segons el nombre de vots, ha estat el següent:

1.Continuar oferint Plans d’Ocupació Local

2.Incrementar els recursos per a polítiques educatives

3.Incrementar els recursos destinats a ajuts socials

4.Ampliar l’oferta formativa gratuïta per a aturats i aturades

5.Manteniment de la via pública: arranjament de voreres i renovació de l’arbrat en mal estat

6.Manteniment de la via pública: repavimentació de carrers

En l’apartat de propostes obertes s’han rebut 344 suggeriments, d’entre els quals els més reiterats són l’arranjament de les finestres de les aules d’educació infantil de l’escola Pompeu Fabra, imposar sancions als propietaris dels gossos que no recullen els excrements de la via pública o fer un cinema.

Leave a Reply

Your email address will not be published.