Presó per tres membres d’un grup que robava en domicilis i comerços

Els investigadors relacionen els arrestats amb un robatori en un establiment de Granollers.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la l’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona han detingut quatre persones: tres homes, dos de nacionalitat  albanesa i un d’italiana, d’edats compreses entre els 23 i els 32 anys, i una dona de nacionalitat boliviana de 24, com a presumptes autors de dos robatoris amb força –un d’ells en un comerç de Granollers– i falsificació documental.

La investigació es va iniciar el mes de novembre de 2015 arran d’un robatori amb força comès en un pis de l’Eixample de Barcelona del qual els autors se’n van endur la caixa forta amb la complicitat de dues treballadores del servei domèstic. Els agents del Grup de Robatoris amb Força de la Unitat Territorial d’Investigació es van fer càrrec de les indagacions policials.

L’estudi de les imatges de la càmera de seguretat, que revelaven la participació de les dues treballadores domèstiques, van ser el punt de partida de la investigació. Els policies van poder establir que una de les empleades tenia una relació sentimental amb un lladre que tenia diversos antecedents per delictes contra el patrimoni. De l’anàlisi posterior de l’entorn i de les activitats de l’investigat es desprenia que formava part d’un grup criminal amb activitats delictives diversificades: falsificació de documentació i robatoris amb força, tant a establiments comercials com en domicilis.

En aquesta fase de la investigació els mossos van tenir accés a la informació que posava de manifest que una de les treballadores estava preparant un altre robatori amb força en un domicili situat a Madrid, de característiques similars al pis on s’havia produït el robatori que havia motivat la investigació.

A partir de la informació disponible el passat 25 de febrer els agents van realitzar un dispositiu amb quatre entrades i escorcolls en els domicilis dels investigats a la localitat d’Hospitalet de Llobregat. En el decurs de les  entrades els policies hi van localitzar cinc telèfons mòbils, diverses joies, documentació, una càmera fotogràfica i complements personals.

En aquests moments queda pendent la detenció d’una cinquena persona.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó per a tres dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per al quart.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *