Agents de la Unitat d’Investigació de Sants–Montjuïc i de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) del cos de Mossos d’Esquadra, han desactivat i detingut a un grup criminal format per tres persones d’origen xilè dedicat a cometre robatoris amb força a interior de domicili en municipis propers a la zona metropolitana de Barcelona. Entre aquests municipis figuren la Garriga i Montornès.

Les detencions es van produir in fraganti quan sortien de robar
d’un domicili i encara tenien el botí a les butxaques.

La investigació del grup es va iniciar gràcies a un testimoni d’un dels robatoris que va observar la fugida d’aquest individus en un vehicle de lloguer. A partir d’aquesta informació, els investigadors van identificar i localitzar els membres d’aquest grup delictiu. Arran de diferents vigilàncies es van poder relacionar aquestes tres persones amb cinc robatoris que sempre es realitzaven escalant l’edifici per forçar finestres o portes de balconades i accedir a l’interior dels domicilis.

El dia 2 de Març, la Unitat d’Investigació de Sants i el GOCI van muntar conjuntament un operatiu que els va portar fins a Ripollet. Allà van poder detenir els membres d’aquests grup justament quan sortien de robar d’un domicili, amb les joies sostretes encara a les butxaques.

Se’ls relaciona amb 12 robatoris amb escalament a l’àrea metropolitana
i s’ha recuperat un total d’unes 200 joies i uns 40 rellotges d’alta gamma.

Al dia següent es va realitzar una entrada i registre en el pis on vivien al municipi de Rubí i es va recuperar gran quantitat de joies i de rellotges de gran valor. També es van recuperar un total d’unes 200 joies i uns 40 rellotges d’alta gamma.

Tot i que els tres detinguts són de nacionalitat xilena, en el moment de la detenció un d’ells portava documentació argentina falsificada i un altre deia ser d’ origen cubà.

Fins el moment s’han pogut relacionar amb aquestes tres persones un total de 12 robatoris amb força domicilis en diferents localitats tals com la Garriga, Montornès, Sabadell, Cerdanyola, Rubí, Ripollet,  i Sant Cugat. La investigació continua oberta amb l’objectiu d’esbrinar si els detinguts estan relacionats amb més robatoris a domicilis a partir de l’estudi des objectes recuperats al domicili dels investigats.

Els objectes recuperats s’han començat a retornar a les víctimes que s’han pogut identificar. La resta es publicaran pròximament a l’Exposició virtual d’objectes recuperats del web de la PG-ME https://mossos.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/col.laboracio-ciutadana/objectes-recuperats

Tots tres detinguts han ingressat a presó preventiva per ordre de l’autoritat judicial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.