La plantilla d’Autoliv Kle ha ratificat aquest matí per una amplíssima majoria (amb 253 vots a favor, 12 en contra i 1 abstenció) el principi d’acord que van assolir ahir per la tarda el comitè d’empresa i la direcció de l’empresa, amb la mediació de l’Administració. El preacord, permet desconvocar la vaga, fixa les condicions dels afectats per l’ERO d’extinció pel tancament de la planta de Granollers.

autoliv

El preacord permet desconvocar la vaga.

L’acord ha permès posposar el tancament definitiu de les instal·lacions com a màxim fins al 31 de març de 2017. En el marc d’aquest acord també s’ha tancat l’increment salarial per a l’any que ve, que serà el que s’acordi en el conveni del metall de la província de Barcelona, garantint un increment mínim d’un 1,1%. A més a més, l’empresa es farà càrrec dels salaris i les cotitzacions corresponents als dies de vaga i també assumirà els dies d’atur consumits en els ERO temporals que s’han fet.

El principi d’acord preveu prejubilacions per als treballadors que tinguin a partir de 55 anys a 31 de desembre de 2016, als quals l’empresa complementarà la prestació fins al 80% del salari, amb un increment anual del 0,7% fins als 63 anys.

En el capítol econòmic, s’ha acordat la indemnització corresponent a l’acomiadament improcedent, més una quantitat lineal de 25.000 euros per a tothom i un bonnus addicional de 2.600 euros que es podrà cobrar mensualment al llarg de l’any que ve o de cop, quan deixin l’empresa. A més a més, als treballadors que continuïn en plantilla se’ls pagarà un bonnus mensual de 250 euros en concepte de productivitat.

L’empresa ha ofert la possibilitat de trasllat a la planta de València, amb ajudes per al lloguer i el trasllat, i ha contractat els serveis d’una empresa de recol·locació per ajudar els treballadors a reincorporar-se al mercat laboral.

CCOO d’Indústria de Catalunya, malgrat que lamenta que no s’hagi pogut evitar el tancament de la planta de Granollers, fa una valoració positiva de l’acord, ja que “s’han aconseguit les millors condicions possibles per a la plantilla, per sobre del que plantejava inicialment l’empresa, gràcies a l’esforç negociador del comitè i a la pressió de la vaga dels treballadors i treballadores”.

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.