Projecte Mut i Quico el Célio trepitjaran l’escenari del Maratafolk

quico_0Enguany el cartell compta amb dos grups estrella d’aquest 2015. D’una banda hi haurà el grup de les Terres de l’Ebre Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries obrirà la vetllada amb el seu repertori de cançons tradicionals. Malgrat que el grup és conegut pel nom dels seus tres primers components, Quico el Célio (Artur Gaya), el Noi (Quique Pedret), el Mut de Ferreries (Jordi Fusté), actualment el grup l’integren tres membres més: Jaume Matamoros (Josep Lanau), lo sinyor Bertomeu (Sergi Molina) i Vicent Ferrer (Kike Pellicer). Han estat guardonats pel CoNCA (Consell Nacional i de les Arts) amb el Premi Nacional de Cultura, a l’any 2015, “per la seva tasca de recuperació i difusió del patrimoni musical popular i tradicional de la Catalunya sud, i com a representants d’una realitat dinàmica, inquieta i compromesa amb el territori”.

projecte-mut2-680x380D’altra banda, també actuarà el grup eivissenc Projecte Mut, format per David Serra i Joan Barbé que aquest estiu han estat els protagonistes de posar veu i música a la cançó de l’estiu de TV3 i Catalunya Ràdio sota el títol Junts.

El grup ja té 4 treballs discogràfics a les esquenes i presentaran els temes del seu darrer disc Idò (2014).

Aquests dos artistes s’endinsen al món del folk-rock en català utilitzant lletres pròpies i textos de poetes d’arreu dels Països Catalans, dotant-los d’un remarcat so acústic, caracteritzat per la mescla de bateria i guitarres elèctrica i acústica amb el violí i instruments folklòrics pitiüssos, com ara les castanyoles, el tambor pagès o l’espasí.

Entre concert i concert hi haurà botifarrada popular amb La Portàtil FM que amenitzarà la vetllada.

El PD Barretina Sound, de Granollers, tancarà la 14a edició d’un festival que any rere any s’ha consolidat com a punt de trobada entre els joves de la comarca.

5 Responses to Projecte Mut i Quico el Célio trepitjaran l’escenari del Maratafolk

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *