Protecció Civil activa l’alerta per una fuita de gasoil d’un camió a Sant Feliu de Codines

Protecció Civil del departament d’Interior de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT per un camió cisterna de repartiment de gasoil que ha bolcat i ha patit una fuita, a la C-59 km 25 a Sant Feliu de Codines.
Segons les primeres informacions, el conductor del camió no ha resultat ferit, però el camió ha bolcat i la cisterna de gasoil ha patit una fuita.
Els Bombers de la Generalitat han activat cinc dotacions entre les quals hi ha el Furgó de Risc Químic. Els efectius han pogut confirmar que la cisterna, d’11.700 litres de capacitat, ha bolcat lateralment sobre el marge de la carretera i pateix una fuita. S’han taponat les vàlvules per tal de disminuir la fuita del gasoil, que no hauria arribat a la carretera.
Al lloc de l’accident també hi ha cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra fent tasques de regulació del trànsit, i una ambulància preventiva del SEM.
Segons el Servei Català de Trànsit, la carretera ha estat tallada al trànsit en els dos sentits de la circulació i ara es dóna pas alternatiu.
El Centre d’Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil s’ha posat en contacte amb l’Agència de Residus i l’Agència Catalana de l’Aigua per mobilitzar-los; i ha informat de la situació al municipi de Sant Feliu de Codines i l’organisme responsable de la via (carreteres Generalitat).
Protecció Civil recorda que no hi ha risc directe per la població en aquests moments però recomana no apropar-se a la zona de l’accident.
DESACTIVADA L’ALERTA
Protecció Civil del departament d’Interior de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT un cop retirat el camió accidentat aquest migdia a la C-59 km 25 a Sant Feliu de Codines.
A les 16.15 hores, els Bombers de la Generalitat han controlat la fuita de gasoil del camió, i en aquell mateix moment han arribat al lloc dues grues de gran tonatge per aixecar el camió accidentat.
Un cop el camió s’ha pogut posar dret s’ha decidit fer el transvasament del gasoil a una altra cisterna. En total s’han vessat uns 50 litres aproximadament dels 11.700 que portava, els quals han anat a parar als marges de la carretera. L’Agència Catalana de l’Aigua ha confirmat que no hi ha hagut contaminació a la llera.
A les 18.30 hores ha finalitzat el transvasament, i els efectius dels Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra i SEM s’han retirat del lloc. A continuació, membres de Carreteres de la Generalitat s’han encarregat de netejar el gasoil que quedava al subsòl i al marge de la carretera, i el camió accidentat ha estat retirat del lloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *