40 joves de Granollers completaran la seva formació a una empresa

Aquest divendres s’ha celebrat a Can Muntanyola, Centre de Serveis a les Empreses, la Jornada de cloenda del Projecte Baula II, centrat en l’ocupabilitat juvenil i en especial en el desenvolupament de Formació Professional Dual en els sectors Químic i Alimentari.

Projecte Baula

El projecte se centra en l’ocupabilitat juvenil i en especial en el desenvolupament de Formació Professional Dual en els sectors Químic i Alimentari. (Foto: Ajuntament)

En el decurs de la jornada s’han debatut les possibilitats de la Formació Professional Dual en aquests sector industrials, així com els treball que està impulsant la Fundació Bertelsmann, en aquests moments una de les més prestigioses en el coneixement i desenvolupament de FP Dual a Europa. S’han presentat els resultats del Projecte Baula II i les empreses participants han explicat la seva implicació en el projecte.

Els darrers mesos el Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de Granollers ha treballat per impulsar una mediació entre l’empresa i el sistema de formació professional i superior per a la millora de la inserció laboral dels joves en els sectors Químic i Alimentari. L’objectiu és desenvolupar un model efectiu de gestió de l’ocupació en aquests sectors industrials estratègics de Granollers i aconseguir orientar els joves cap a un lloc de feina. El projecte, anomenat Baula, posa en relació l’empresa i el teixit empresarial amb el sistema educatiu, de manera que aplicant un model d’interrelació entre ambdues s’aconsegueixi reduir l’atur juvenil, que s’incentivi la inserció laboral dels joves i que s’experimenti amb els nous instruments que propicia la reforma laboral.

MÉS PRODUCTIVITAT I MENYS ATUR JUVENIL

S’han visitat unes 40 empreses dels sectors químic i alimentari de la comarca, per tal de conèixer les seves necessitats i veure l’encaix de projectes de Formació Professional Dual en diverses famílies professionals: laboratori químic, manteniment electromecànic, administració i finances, desenvolupament informàtic, comerç internacional… A partir d’aquí, i gràcies a tres tallers de treball amb empreses i els centres de formació professional, s’ha explicat com ha de ser aquesta formació dual, que serà una de les eines per poder sortir de la situació actual, millorant l’ocupabilitat dels joves, reduint l’atur juvenil i incrementant la productivitat de les empreses.

CONVENIS DE FP AMB MÉS DE 30 EMPRESES

El Consell de la Formació Professional i l’Ocupació de Granollers ha impulsat convenis amb tots els centres de Formació Professional de la ciutat. Més de 30 empreses s’han sumat al projecte. És el primer acte d’aquestes característiques que es fa a Catalunya i que agrupa més empreses. S’han signat conveni de formació dual en 10 especialitats professionals, 5 en grau superior (laboratori químic, comerç internacional, transport i logística, desenvolupament d’aplicacions i sistemes informàtics) i 5 en grau mitjà (operacions de laboratori, emergències sanitàries i les que ja han començat enguany, com són manteniment electromecànic, mecanitzat, i auxiliar d’infermeria).

2 Responses to 40 joves de Granollers completaran la seva formació a una empresa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *