Raimon, al Teatre Auditori de Granollers

Amb més de cinquanta anys posant veu a una manera de ser i sentir, Raimon ens proposa aquest divendres, 2 d’octubre, un recital únic amb cançons de recent composició i joies tan conegudes com Al vent, Diguem no, Jo vinc d’un silenci o Com un puny. Un repertori centrat en la força de la veu, la música i el missatge d’un dels cantautors més reconeguts dins i fora del país. Un artista que ens aporta lligams amb la història de Catalunya i que s’ha convertit en tot un referent de la música catalana.

RaimonAmb aquest concert, Raimon segueix la seva gira de concerts de 2015 presentant el seu nou recital amb cançons, lletra i música del cantant, poemes d’Ausiàs March, Roís de Corella, Jaume Roig i Salvador Espriu, entre d’altes, tots ells musicats per en Raimon. L’acompanyen els músics Miquel Blasco i Joan Urpinell a la guitarra, Pau Domènech amb el clarinet i el clarinet baix i Fernando Serena amb el contrabaix.

Raimon va començar a cantar en públic a València l’any 1961 i va formar part del moviment de la Nova Cançó per les seves creacions, la seva forma de cantar i el seu estil tan personal. Al vent, la seva primera cançó, publicada al 1963, va obtenir un èxit immediat a tot Espanya. La carrera d’en Raimon, però, va tenir després una repercussió internacional molt reconeguda i els seus concerts s’han convertir en el millor exemple d’una autobiografia col∙lectiva que va des dels recitals en plena dictadura franquista fins avui mateix.

No va ser fins el 1977 que en Raimon va poder cantar sense els límits imposats per la censura i les prohibicions de la dictadura. Des del primer disc editat, l’any 1963, el cantautor ha publicat una cinquantena de discos i ha estat guardonat amb diversos premis, entre els quals destaquen el Premi Nacional de Música de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona o el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *