Aquest cap de setmana, 6 i 7 de juny, la Hermandad Rociera de Bellavista va celebrar la 8a Romería del Rocio; una festa religiosa d’origen andalús en honor a la verge del Rocío.

Romeria del Rocío (2)

El campament es va ubicar al bosquet de la masia de Can Ribas-Centre de Recursos Agraris. (Fotos: Ajuntament)

El dissabte, a mig matí, els “rocieros” van realitzar el tradicional pelegrinatge des del Centre Cultural de Bellavista fins al campament ubicat al bosquet de la masia de Can Ribas-Centre de Recursos Agraris, on al llarg del cap de setmana s’hi van desenvolupar tots els actes. La comitiva, a peu, a cavall o en carruatge, va custodiar la verge del Rocío amb admiració i respecte durant tot el trajecte.

A les 13.30 h, després de cantar unes sevillanes molt emotives, va tenir lloc la inauguració oficial de la festa amb la tallada de cinta. A continuació, es va oferir un dinar de germanor per a tots els participants i, a les 18 h, el mossèn Sergi González va oficiar la missa dedicada a la verge. El vespre va transcórrer amb diverses actuacions musicals i espectacles de dansa.

El diumenge la Hermandad Rociera va posar el punt i final a la festa més esperada de l’any pels devots “rocieros” amb un gran dinar per agafar forces per enfilar el camí de tornada cap a Bellavista.

Leave a Reply

Your email address will not be published.