RTVCardedeu estrena el proper divendres 10 de juny a 2/4 de 8 del vespre al Teatre Esbarjo de Cardedeu el documental sobre el moviment associatiu de Cardedeu a finals del franquisme.

Després de l’estrena del documental sobre la Guerra Civil, aquest és el segon de quatre documentals finançats amb una campanya de micromecenatge. La sèrie Relats viscuts. Memòria Oral de Cardedeu és una coproducció de RTVCardedeu juntament amb l’Associació de Jubilats de Cardedeu.

Els Pastorets. Gener de 1978.

Els Pastorets. Gener de 1978.

En aquesta segona entrega de la sèrie s’explica com va aflorar el desig cultural entre els joves de la vila i el paper que el pare dominic Josep Maria Coloma hi va tenir a principis dels anys seixanta. El documental exposa dos moviments clau per a la història cultural de Cardedeu: l’Associació Parroquial de Joves primer i el GAT després van revolucionar la vida associativa a la vila, que va tenir el seu màxim esplendor amb la celebració de les Nits de Folk i de Jazz, que van portar a Cardedeu figures tant importants com Tete Montoliu, Stan Getz i Carrie Smith. Entre els testimonis, parlen les actrius de Cardedeu Rosa Vila i Olga Viñals, els germans escenògrafs Jordi i Josep Castells, el Padre Coloma, l’activista cultural Jaume Rodri o el que durant molts anys va ser representant d’artistes Toni Albaladejo.

El documental, enregistrat en alta definició, compta també amb una banda sonora inèdita i exclusiva feta pels músics de Cardedeu Marc Maestro i Xavi Fort, fet que reforça la producció feta 100% a Cardedeu.

L’estrena serà divendres 10 de juny al Teatre Esbarjo en una sessió especial amb entrada preferent per als mecenes que van fer possible el projecte. També hi assistiran els realitzadors i representants de RTVCardedeu i l’Associació de Jubilats, així com la majoria de protagonistes del documental. Es faran més passis passi l’endemà dissabte a les 17h i diumenge 12 de juny a les 12 del migdia amb entrada gratuïta per a tothom

157 MECENES PER SALVAR RTVCARDEDEU

El del moviment associatiu és el segon de la sèrie documental Relats viscuts. Memòria Oral de Cardedeu que RTVCardedeu i l’Associació de Jubialts de Cardedeu va engegar en una campanya de micromecenatge que va recollir més de 7.000 euros. L’objectiu era donar l’any 2013 un impuls econòmic a RTVCardedeu en un moment en què va haver d’aturar les emissions del seu principal programa, el Cardedeu Informatiu, per problemes econòmics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.