Després d’un any i mig, RTVCardedeu torna a emetre el seu programa més emblemàtic i històric, el Cardedeu Informatiu, que es va deixar de fer el gener del 2013 per la reducció de les aportacions econòmiques. S’emet cada dilluns i dijous a dos quarts de deu del vespre i recull en poc més de mitja hora tota la informació de la setmana així com entrevistes en directe. El Cardedeu Informatiu és el programa que la televisió més antiga de Catalunya fa des que va començar les seves emissions regulars, el 1982.

El nou informatiu, que a més estrena plató, substitueix el programa de debat Borregos i Carquinyolis que s’ha continuat fent en el darrer any i mig.

La producció pròpia de RTVCardedeu es complementa amb el programa musical Somtresitu, que encara la seva segona temporada, i el Batalletes, que ja va per la tercera.

PROGRAMACIÓ CONTINUADA DE 14 A 23 HORES

Una de les novetats d’aquesta temporada és que s’amplien les hores de programació continuada de RTVCardedeu. Les emissions comencen a les dues del migdia amb un informatiu produït per La Xarxa de Comunicació Local i acabaran amb una repetició diària del Cardedeu Informatiu, cada dia a dos quarts de deu de la nit.

Així, l’edició de dilluns es reemetrà els dimarts i els dimecres i la del dijous, els divendres, dissabtes i diumenges. La programació es complementarà amb altres programes produïts per La Xarxa de Comunicació Local en què també col·labora RTVCardedeu.

RECUPERA LES SEVES EMISSIONS ANTIGUES

Una part de la nova graella ampliada s’omplirà amb la reemissió d’emissions antigues de la televisió amb més història de Catalunya.

Tot plegat és gràcies al procés de digitalització de l’arxiu que s’està duent a terme des de fa més d’un any i que ja ha permès tenir enregistrades en format digital més de 500 hores d’emissió. Així, a partir d’aquest mes d’octubre cada dia a partir de dos quarts de tres de la tarda, els cardedeuencs poden veure cada dia una emissiódel 1982.

Aquella temporada a més del Cardedeu Informatiu es va emetre, per exemple, el programa Donotes i Homenots de Catalunya, conduit per un dels fundadors de RTVCardedeu, Jaume Rodri, que entrevistava a personalitats del món artístic, econòmic, esportiu i social de Catalunya i que volien donar suport al projecte de la primera televisió local de Catalunya. Per exemple van passar pel programa personatges tant il·lustres com Montserrat Carulla, Carles Reixach o Joan Majó, tres dels primers entrevistats que es podran tornar a veure a la graella de RTVCardedeu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.