Sant Celoni disposarà de fibra òptica abans d’acabar l’any. Així ho ha acordat l’Ajuntament amb l’empresa Telefónica que s’encarregarà de desplegar la fibra òptica a tot el municipi. Les obres començaran el mes de setembre i es preveu que en tres mesos ja es pugui gaudir d’aquest servei a mes del 70% del municipi. En una segona fase, el 2016 es cobrirà pràcticament la resta.

fibra_optica.2D’aquesta manera, els ciutadans en general i especialment les persones emprenedores i usuàries del tele-treball, disposaran de moltes més prestacions per un preu molt competitiu, accés als nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només es poden prestar mitjançant xarxes de nova generació. Aquest projecte permetrà que tots els ciutadans puguin gaudir dels mateixos serveis i aplicacions, independentment de la distància dels seus habitatges a la central que li proporciona servei.

Segons assegura Telefónica, la disponibilitat d’infraestructures d’accés ultra-ràpid en el municipi permetrà a les empreses situades al seu territori millorar la seva productivitat i competitivitat, en les mateixes o millors condicions tecnològiques que les seves homòlogues europees.

La fibra òptica des de la central fins al domicili o empresa del client és actualment la tecnologia de connectivitat de banda ampla fixa més avançada del mercat a tot el món. En l’àmbit domèstic, els 100 MB reals que ofereix la fibra permeten TV d’alta definició, jocs online, videoconferència de màxima qualitat i navegació ultra ràpida per Internet, fins i tot des de diversos dispositius simultàniament sense que la qualitat de la connexió pateixi cap modificació.

La que està construint Telefónica és una xarxa totalment nova que potenciarà tecnològicament el teixit empresarial de Catalunya, modernitzarà les formes de treballar facilitant l’acompliment quotidià a autònoms i pimes, prestarà millors serveis als ciutadans per accedir a totes les possibilitats del món digital i farà l’Administració més eficient i àgil. No només la banda ampla fixa, sinó també la mòbil es beneficia de la xarxa de fibra, ja que més del 70% del tràfic de dades mòbils discorre a través de connexions wifi. En comparació amb altres solucions híbrides de fibra combinada amb cable coaxial, el desplegament de fibra òptica fins a la llar ofereix les millors prestacions, no només en velocitats de baixada, sinó també de pujada a la xarxa, facilitant i fent més àgil la gestió de tots els serveis, aplicacions i continguts que són al núvol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.