Sant Celoni inicia una campanya per regular els animals al carrer

Es vol controlar el compliment de les ordenances pel que fa al cens i identificació amb microxip, l’ús del morrió en animals potencilament perillosos, i la recollida d’excrements.

Des de fa unes setmanes, l’Ajuntament de Sant Celoni ha iniciat una campanya per la regulació de la presència dels animals al carrer. Concretament, es vol fer èmfasi en tres aspectes:

  • Obligatorietat de tenir els animals censats i identificats amb microxip.
  • Obligatorietat de portar-los lligats i amb la placa censal mentre estiguin en espais públics i en els casos d’animals considerats potencialment perillosos circular amb morrió.
  • Responsabilitat de les persones que condueixen els gossos de recollir-ne els excrements.

La campanya s’ha dividit en tres fases, la primera i la segona basada bàsicament en recordar als propietaris les seves responsabilitats, informant-los de la normativa actual fent referència a les sancions que suposaria les possibles infraccions i, una tercera, sancionadora.

Aquesta campanya s’està realitzant conjuntament entre les àrees de Territori i de Seguretat Ciutadana i la incorporació d’un agent cívic a través d’un pla d’ocupació promogut per l’Ajuntament de Sant Celoni amb el suport de la Diputació.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *