Sant Celoni reordenarà els contenidors de deixalles a tot el municipi

El mes de juny començarà la reordenació de les àrees d’aportació de deixalles a tot el municipi que suposarà una ampliació del nombre d’àrees completes, és a dir, que disposin de contenidors per a  totes les fraccions (vidre, paper-cartró, envasos lleugers, matèria orgànica i resta) i la pràctica desaparició de les àrees que només disposen de contenidors per a resta i orgànica.

La reordenació s’ha planificat per facilitar la recollida selectiva de residus (totes les ubicacions s’han pensat perquè tothom tingui un punt de recollida proper, a uns 100 metres en línia recta del seu domicili). Les ubicacions s’han consensuat amb representants de les diferents associacions de veïns i representants del polígon industrial, la majoria estaran situades en llocs on actualment ja hi ha contenidors. A més, s’està repartint un full informatiu a tots els habitatges amb un plànol d’ubicació dels contenidors més propers al domicili.

Aquesta actuació s’inscriu en el marc del nou servei de recollida de residus de Sant Celoni que vol ser més eficient i respectuós amb el medi ambient i aconseguir incrementar el reciclatge entre la població.

Entre altres millores del nou servei hi ha l’ampliació de la recollida de deixalles (fracció resta) també els dijous;  la millora de la freqüència de la recollida a les urbanitzacions que es farà tres dies a la setmana durant tot l’any; la millora de la neteja exterior dels contenidors i del perímetre de les diferents àrees d’aportació; la presència d’un agent cívic que treballarà per a millorar la conscienciació envers la recollida selectiva i la incorporació de sistemes de geolocalització i aplicacions informàtiques per detectar i resoldre incidències.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *