Sant Celoni s’oferirà com a ciutat acollidora de refugiats

Sant Celoni ha expressat la voluntat de sumar-se a la xarxa de ciutats refugi per acollir persones que fugen de la guerra de Síria i coordinar-se amb la Generalitat, el Fons Català de Cooperació i les entitats municipalistes que ja estan treballant per respondre a aquesta emergència humanitària.

L’equip de govern prepara una moció per aportar al proper ple, amb la voluntat que sigui consensuada per tots els grups municipals, en la qual, entre d’altres aspectes s’instarà al Govern d’Espanya, que és qui ostenta competències en matèria de refugi, per tal que activi el més ràpidament possible els mecanismes que permetin normalitzar amb agilitat i eficiència els processos de regularització de l’acollida.

Aqquesta setmana s’ha convocat una reunió extraordinària de la Coordinadora d’Entitats Solidàries i dels grups municipals per avaluar els recursos i els ajuts disponibles que Sant Celoni pot posar a l’abast dels refugiats. En aquest context, s’abordaran aspectes diversos: alimentació, salut, escolarització, integració a la comunitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *