El Ple Municipal celebrat dijous va servir per tirar endavant l’aprovació provisional del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del poble de Santa Eulàlia de Ronçana. Aquesta aprovació ve donada, segons va explicar l’alcalde, Joaquim Brustenga, en “el moment idoni per fer-la” ja que “no hi ha pressió urbanística”.

Tenint en compte que el poble de Santa Eulàlia està regit actualment per normes subsidiàries, s’espera que aquest POUM resolgui problemes històrics del municipi, com és el cas de les cases del costat del riu, on a partir d’ara es garanteix que aquests habitatges i els seus terrenys quedaran blindats per llei.

Un altre avantatge de l’aprovació d’aquest POUM, segons l’equip de govern, serà la regularització de les cases del darrere de la Sala, que passaran a tenir tipologia d’habitatge.

Tanmateix, aquest POUM té tots els informes sectorials favorables, significant això que des de l’administració és veu amb molts bons ulls aquest projecte.

La proposta va comptar amb 7 vots a favor (CiU i grup no adscrit), 4 en contra (I-ERC i ICV-EUiA) i 2 abstencions (PSC).

Leave a Reply

Your email address will not be published.