Des de la Regidoria d’Ensenyament de l’ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana s’ha posat en marxa un projecte de voluntariat a partir de la col·laboració desinteressada i altruista dels joves d’entre 14 i 18 anys (comptant sempre amb l’autorització dels pares o tutors legals). A tots els voluntaris que decideixin prestar els seus serveis se’ls hi farà un contracte de col·laboració no remunerat amb la seva corresponent assegurança.

Per una banda, aquest projecte contribuirà a donar conèixer alguns serveis del nostre municipi i, per altra banda, complementarà la tasca formativa dels nois i noies que participin en el projecte de voluntariat.

Les funcions del voluntari complementaran la feina que fa el personal del servei en funció de les necessitats del moment. Els diferents professionals de cada servei s’encarregaran de formar i ajudar al voluntariat però cada servei adjudicarà una persona responsable (tutor) de fer el seguiment, supervisió i valoració.

L’Ajuntament ofereix els següents serveis per dur a terme aquest projecte:

• Escola bressol municipal l’Alzina

• Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja

• Apindep Ronçana

Per altra banda, l’Ajuntament creu molt important el paper que pot desenvolupar l’Institut La Vall de Tenes. S’ha de tenir present que la gran part dels futurs voluntaris poden sortir d’aquest centre educatiu. Per aquest motiu s’ofereix a l’institut la possibilitat de col·laborar amb fomentar el projecte entre els seus alumnes i dur a terme la difusió del projecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.