Escena GrAn engega al setembre una temporada 2016/2017 que, de setembre de 2016 a gener de 2017, oferirà més d’una seixantena de propostes variades i de qualitat per a tots els públics, resultat de la suma de les cartelleres del Teatre Auditori de Granollers, el Teatre de Ponent, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Centre Cultural de Granollers i la Roda d’Espectacles Infantils.

El teatre i la dansa tindran novament un pes molt important en la programació dels diferents equipaments. Pel que fa a la dansa al Teatre Auditori de Granollers, destaca l’espectacle Ballem! de la companyia It Dansa de l’Institut del Teatre, que visitarà l’Auditori el 6 de novembre per presentar‐nos una seductora invitació a la dansa contemporània per a tots els públics. L’espectacle està format per tres peces ‐Wad Ras, Un Ballo i Minus 16‐ i dirigit per coreògrafs de prestigi internacional al servei de 18 ballarins.

El 19 de novembre pujarà a l’escenari el prestigiós Ballet Nacional Rus per oferir‐nos El llac dels Cignes, l’obra atemporal dels ballets clàssics que narra la història d’Odette, una jove víctima de l’encanteri del terrible buixot Von Rothbart. I el 28 de gener, arriba un dels grans espectacles de la temporada: Voces, l’espectacle‐concert de Sara Baras en homenatge als grans mestres del flamenc. Un espectacle amb un senzill fil argumental i sota la direcció i coreografia de la bailaora flamenca amb més projecció internacional, Sara Baras.

El teatre seguirà sent un dels grans pilars del Teatre Auditori, que encetarà la temporada amb l’exitosa obra El Florido Pensil (nenes), el 2 d’octubre. Una història sobre cinc joves sotmeses a l’absurda i ideològica brutalitat del sistema educatiu que va dominar Espanya durant la postguerra. Una altre de les grans apostes teatrals és l’entranyable obra André i Dorine. El 16 d’octubre, tothom que visiti el teatre gaudirà d’aquesta obra única de teatre gestual i de màscares a càrrec de la companyia Kulunka Teatre. Una obra que ens parla de l’Alzheimer, la desídia provocada per la rutina, l’amor incondicional d’una parella d’avis, el viatge a través dels seus records… Per últim, cal destacar el retorn de Joan Pera a la ciutat, el proper 23 d’octubre amb L’avar, la versió de Sergi Belbel del clàssic de Molière. Un nou repte teatral per l’actor còmic, dirigit per Josep Maria Mestres.

Del Teatre de Ponent destaquen produccions locals o pròpies com De Beyoncé knowles a la mongeta del ganxet (16, 17 i 18 de desembre) i Tres sombreros de copa (el 28 i 29 de gener)De Beyoncé knowles a la mongeta del ganxet és un espectacle creat a patir de l’exploració del mite actual de la icona del pop i els mite d’arrel tradicional, a través d’un viatge des dels més coneguts hits internacionals fins a la cançó tradicional catalana. Tres sombres de copa, en canvi, està basada en l’obra de Miguel Mihura, una de les comèdies més destacades del teatre espanyol del segle XX. Una obra, dirigida per Frederic Roca, que explica les peripècies de Dionisio en un petit hotel de províncies en la seva darrera nit de solteria.

Ponent també presentarà espectacles de memòria històrica i amb veu de dona com Diari d’una miliciana de Jaume Miró (el 5 i 6 de novembre), un relat coral i generós on descobrirem les vivències de cinc infermeres durant els divuit dies de l’expedició Bayo als inicis de la Guerra Civil Espanyola, i l’obra Inspira’m (el 3 i 4 de desembre), de la companyia Inspirades. Teatre, literatura i dones en una obra d’Alexandre Bas, basada en el llibre de Núria Pujolàs, que narra els problemes que sorgeixen a partir d’un bloc de consells creat per dues amigues. Així mateix, destaca també l’espectacle de dansa i teatre, seleccionada entre més de 100 propostes per formar part del Circuito de La Red de Teatros Alternativos de España,: El cielo ahora d’Olatz de Andrés, una treball coreogràfic basat en les relacions entre la pausa i el moviment i el seu ventall de possibilitats a partir de les representacions clàssiques i els sues anàlegs contemporanis.

Roca Umbert és fàbrica de creació i, per això, seguirà impulsant projectes de la mà d’Arsènic i el concurs de Microteatre. Un concurs que arriba a la seva tercera edició i que tornarà a presentar obres de 20 minuts, de forma simultània, en espais singulars de Roca Umbert i adreçats a un públic molt reduït. Destaca també l’obra teatral del Col∙lectiu dels Silencis: Ca l’Isaura, un projecte de teatre sensorial sobre les relacions que es teixeixen entre els habitants d’un poble, els familiars d’una casa, els amics… Veritats, mentides i secrets en un projecte coproduït per Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

PROPERS ACTES, OBERTS A TOTHOM

Els propers actes públics que acompanyaran l’inici de temporada seran: el 8 de juliol, coincidint amb la retransmissió de l’òpera La Bohème del Liceu al parc Torras Villà, es farà la presentació de la temporada de música clàssica d’Escena grAn, a les 21.45 h; el 10 de setembre, es presentarà la programació familiar dels Patinautes i el 17 de setembre tindrà lloc la gran Gala de presentació de la nova temporada al Teatre Auditori de Granollers.

Leave a Reply

Your email address will not be published.