Segona edició de la Festa ‘Parets, poble lector’, aquest diumenge

Diumenge 5 d’octubre, a partir de les 11 h, la plaça de la Vila acollirà la 2a Festa ‘Parets, poble lector’, una jornada plena d’activitats relacionades amb la lectura, l’escriptura i tot allò vinculat als llibres i la literatura.

Els actes començaran amb l’espectacle de teatre La Caputxeta, a càrrec de Gates Gatunes i amb una sessió d’art urbà amb grafits i pintura acrílica centrat en la caputxeta vermella. Paral·lelament, a la Sala Serra Cooperativa es durà a terme l’Expedient Panxa Plena: el cas del llop ferotge, una activitat adreçada a tota la família.  A les 12 h, els membres de Niu d’Art Poètic oferiran un recital i es farà el lliurament de premis del Concurs de Poesia Jove. També tindrà lloc la presentació del llibre Els àngels juguen a futbol, de Joan Sala Vila. A les 12.55 h, es lliuraran els premis del concurs de fotografia ‘Llegir, quin plaer!’ i, a les 13 h, es podrà veure la representació amb titelles de la llegenda de la Pedra del Diable, a càrrec de la Cia. La Titellaire.

La plaça de la Vila també acollirà, durant tot el matí, l’exposició del concurs de fotografia ‘Llegir, quin plaer!’, i un conjunt de tallers i espais de participació. Durant la matinal, hi haurà: el Titellàrium, amb 12 contes; el taller de còmic, amb La Russa; un taller de punts de llibre i espais lúdics amb paraules; el taller Il·lustrem la Pedra del Diable per fer un llibre gegant; un espai de donació i intercanvi de llibres, tallers de Galletres amb les pastisseries Calvo i Joan’s; estands i parades; un mercat d’intercanvi de llibres i històries, i un mercat d’intercanvi de punts de llibre. La festa estarà conduïda i amenitzada per l’actor Jordi Rius.

Per a aquesta segona edició, la Festa Parets, poble lector ha comptat amb la col·laboració de Marta Altés, que n’ha il·lustrat el cartell. El dibuix representa un Parets en què les teulades de les cases han esdevingut llibres, per reforçar la idea d’un poble amant de la lectura. La dibuixant i dissenyadora gràfica catalana, establerta a Londres, ha publicat quatre llibres en tres anys. Entre altres guardons, aquest any ha guanyat el premi Ezra Jack Keats Nova Illustrator Honor i el 2011 va guanyar el Premi Nou Talent Egmont Millor.

El projecte de vila Parets, poble lector va néixer l’any 2011 com uns dels eixos d’actuació municipal, per tal que Parets esdevingui un municipi destacat pel seu treball vers el foment de la lectura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *