Ser independents no té preu, però costa molt

Setdies.cat enceta una campanya basada en la participació i en el compromís individual. No es tracta de pagar un preu ni quotes fixes, sinó de col·laborar amb el mitjà de comunicació a través d'aportacions voluntàries. Per tant, són les persones disposades a ajudar-nos les què determinen amb quina quantitat volen contribuir.

logo copiaSetdies.cat és un periòdic digital, català i gratuït que informa del que passa al Vallès Oriental. Plural i proper, té una línia editorial apolítica, imparcial, i no forma part de cap grup de comunicació, ni rep subvencions institucionals. I només respon a un interès: el periodisme com a servei públic.

Els seus ingressos provenen en la seva totalitat de la venda d’espais publicitaris. Però, malauradament, aquests no són sempre suficients.

Volem mantenir la nostra independència i volem créixer. És per això que demanem la col·laboració de tots.

La proposta de demanar la col·laboració ciutadana per mantenir la independència d’un mitjà de comunicació no és nova. Altres diaris digitals de tot el món, i també del nostre país, ja han portat a terme iniciatives similars per poder respondre als reptes que la premsa, tant en paper com digital, ha d’afrontar en l’actualitat.

APORTACIONS VOLUNTÀRIES

Encetem una campanya basada en la participació i en el compromís individual. No es tracta de pagar un preu ni quotes fixes, sinó de col·laborar amb el mitjà de comunicació a través d’aportacions voluntàries, donacions voluntàries. Per tant, són les persones disposades a ajudar Setdies.cat les què determinen amb quina quantitat volen contribuir.

Aquests diners es destinaran al manteniment de la infraestructura necessària per a sostenir econòmicament el web. I contribuiran a què, en un futur no gaire llunyà, Setdies.cat pugui ampliar la seva plantilla amb la contractació de nous periodistes i arribi a tenir una edició en paper per a tota la comarca del Vallès Oriental.

Necessitem la col·laboració ciutadana. Aportacions personals que permetin mantenir i enfortir el mitjà com a veu que defensa la llibertat d’informació, la pluralitat, la justícia social, la convivència i el civisme. Tot plegat fa que la democràcia es reforci i avanci més consolidada.

Malgrat que alguns mitjans de comunicació han optat per fórmules com crear una Fundació o articular mecanismes com la figura de l’Amic o el Soci, a Setdies.cat creiem que la millor opció és la que passa per les aportacions personals i que tothom que ho vulgui participi d’acord a les seves possibilitats econòmiques.

AVANTATGES PELS COL·LABORADORS I SOCIS

A banda que col·laborar econòmicament garanteix la continuïtat de Setdies.cat, també contribueix al seu enfortiment com a mitjà de comunicació i al de la seva comunitat de lectors. La sostenibilitat del projecte farà que la independència periodística es mantingui allunyada d’interessos polítics i comercials.

Apostar per un model mixt d’ingressos és la garantia per a seguir fent el periodisme que ens agrada i que agrada als nostres lectors, un periodisme sense concessions. Setdies.cat necessita la col·laboració dels seus lectors per continuar sent sostenible i que el Vallès Oriental tingui un periòdic digital proper, de qualitat i plural, on el servei a la societat estigui per sobre de qualsevol altra premissa. No volem ser vulnerables a interessos que no tenen res a veure amb el servei públic que s’espera de qualsevol mitjà de comunicació.

222Entre els avantatges que tindran els col·laboradors, destaquen les que afecten als anunciants, que es podran beneficiar d’un 20% de descompte en la contractació de les seves campanyes publicitàries en Setdies.cat.

El públic en general també es beneficiarà del mateix descompte en la compra de qualsevol producte de la marca Setdies.cat: samarretes, suaderes, tasses… i altres articles promocionals. Per la seva banda, els socis seran obsequiats amb una samarreta i el seu nom, si així ho volen i ho especifiquen, apareixerà en un apartat del periòdic en reconeixement a la seva col·laboració econòmica.

LA INFORMACIÓ, UN DRET UNIVERSAL

llibertatdexpressioEl dret a la informació no és quelcom intrínsec als periodistes, sinó a la societat. És un dret universal. Una societat ben informada és una societat més madura, ja que compta amb els elements necessaris per avaluar, jutjar i treure els seus propis punts de vista i conclusions.

Setdies.cat ja és un referent informatiu al Vallès Oriental. És el periòdic digital més innovador de la comarca des del punt de vista del disseny, però també és el més compromès. Ofereix bones notícies, però també males. No es calla res.

Conscient que tothom ha de tenir accés a tota la informació, i no només a aquella que es cuina en els departaments de comunicació (propaganda) de les Administracions públiques, Setdies.cat va sovint més enllà del que altres mitjans estan disposats. Tots coneixem exemples d’empreses de comunicació que, per no perdre les subvencions o les campanyes de publicitat institucionals, es dediquen a fer “massatges” encoberts al poder establert.

Ens adrecem a totes aquelles persones que creuen que la informació ha de ser lliure i independent. Mantenir aquesta llibertat i aquesta independència no té preu, però costa molt.

Voleu ajudar-nos?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *