La policia busca a José C., un home de 27 anys i veí de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), membre d’un clan familiar vinculat amb el tràfic de marihuana, com a presumpte autor de la mort de Juan Pita Martínez, de 58 anys, que el 12 de gener passat va aparèixer calcinat a la cabana on vivia, en un terreny agrícola situat a la Llagosta.

Segons informa Crònica Global, José C. tenia diverses ordres d’allunyament per reiterats casos de maltractament envers la seva companya sentimental, una noia de 23 anys, veïna de Santa Perpètua i filla de l’home mort.

MISSATGES PREMONITORIS

Segons la informació publicada pel digital, la filla de Pita va rebre, justament la tarda-nit abans una sèrie de missatges per part de José C., la seva exparella, a qui havia denunciat diverses vegades per maltractament.

Crònica Global ha pogut confirmar de fonts dels hospitals de Mollet i de Sabadell que, José C. habria sotmès a la seva núvia a constants i brutals pallisses que, en alguns casos, van suposar l’ingrés hospitalari de la noia. La jove, mare d’una nena, va ser acollida sota tutela dels Serveis Socials i allotjada en una residència. Des de la darrera pallissa, porta protecció policial les 24 hores del dia.

MALTRACTADOR COMPULSIU

Sempre segons la informació publicada per Crònica Global, l’11 de gener, José C., obsessionat amb la seva exparella i sense poder assimilar la separació i les ordres d’allunyament, va localitzar el número de telèfon de la noia i va començar a amenaçar-la amb missatges ofensius i insultants. “No em dius res… doncs ara ho pagarà el teu pare”, li va dir en un dels darrers whatsapps que li va enviar a primera hora de la tarda del 12 de gener, cansat de no rebre cap resposta.

Hores després, José C. va tornar a contactar amb ella i li va dir que acabava d’arribar a la cabana on vivia Pita, un home que patia problemes d’alcoholisme i esquizofrènia. “El maricó del teu pare no surt i el cremarem”, li va dir a continuació.

A primera hora de la tarda de l’endemà, 13 de gener, la noia, que no havia fet cas de les advertències de la seva exparella, es va apropar a casa de la seva àvia, un habitatge situat en la mateixa població. A ambdues li va resultar estrany que Pita no hagués anat a dinar aquell dia, com acostumava a fer.

L’ESCENARI D’UN CRIM

Va ser l’àvia qui es va desplaçar fins a la cabana on vivia l’home. Quan va arribar, es va trobar amb diverses dotacions policials, bombers i ambulàncies. La nit anterior s’hi havia produit un incendi en la construcció i dins hi havia un cos mort: el de Juan Pita Martínez.

Després de superar l’atac de nervis en conèixer els detalls de la mort del seu pare, la noia es va personar en dependències policials i va posar a disposició del grup d’homicidis amb seu a Granollers tots els missatges de José C.

ARTISTA POP

Juan Pita Martínez havia estat un conegut artista de la moguda pop dels anys 80 i de principis dels 90. Era el vocalista del grup Rebeca, i abans ho va ser del grup Boira i Los Sucesos.

Va gravar dos LP amb cert èxit però va caure al món de les drogues i això va ser la seva perdició. Ho va perdre tot i des de feia anys subsistia solament, malalt, en la cabanya, amb l’ajuda d’una paga mensual d’assistència de 400 euros.

Leave a Reply

Your email address will not be published.