Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts a la nit in fraganti sis membres de la banda que hauria estat la responsable de 360 metres de coure a la zona propera a l’estació de Mollet-Sant Fost. La sobstracció del cable de 3.000 volts va provocar una reacció en cadena que va fer que es calés foc, per sobrecàrrega, a les subestacions de Santa Perpètua de Mogoda, la Llagosta i Mollet, deixant inoperatius els sistemes de senyalització.

El robatori de coure va tenir lloc el 15 de desembre i va provocar el caos de les línies R2, R8 i R11 de Rodalies, afectant uns 200 trens i 60.000 usuaris. Malgrat que la normalitat s’ha recuperat fa uns dies a la R2 i la R11, la R8 encara está afectada i no funcionarà fins dimarts que ve.

Els sis joves, tots de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 25 i els 45 anys, van ser arrestats dimarts a la nit quan intentaven perpetrar una altre robatori de coure a l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Feia diversos dies que els Mossos els seguien. El patró de conducta que feia servir la banda fa pensar a la policia que ha comès com a mínim vint robatoris importants de coure al país.

El seu modus operandi consistia a fer talls a la via fèrria i vendre el material de manera immediata, fet que indica que a darrere hi ha una xarxa perfectament organitzada. El robatori que estaven a punt de cometre dimarts també estava perfectament estudiat: volien aprofitar-se d’una línia fèrria procedent d’Ascó que està sense funcionament després que hagués descarrilat un tren de mercaderies el cap de setmana passat.

Aquesta banda feia anys que operava a Catalunya i fins i tot diversos dels seus integrants havien estat a la presó durant dos anys, també per robatori de coure, període en el qual es va experimentar un descens d’aquestes sostraccions a Catalunya. L’operació policial no ha conclòs i els Mossos continuen efectuant escorcolls a domicilis de Sabadell, Badia del Vallès (Vallès Occidental) i Barcelona, a la recerca de més proves. Els detinguts passaran pròximament a disposició judicial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.