El jurat dels premis està format per 23 personalitats. (Foto: Pimec)

El jurat dels premis està format per 23 personalitats. (Foto: Pimec)

Les 23 personalitats que formen part del jurat dels Premis Pimes s’han reunit per estudiar i fer la deliberació corresponent de les 71 candidatures presentades, provinents de 65 empreses. Enguany s’han presentat un 10% més d’empreses, respecte a l’any passat. Aquest fet s’associa amb l’evolució del PIB de la pime a Catalunya, que durant l’any 2015 va tenir un creixement mitjà del 3,2%, segons l’Anuari de la Pime catalana i estimacions del Departament d’Estudis de Pimec.

Els Premis Pimes compten amb quatre modalitats: Pime més competitiva, amb categoria de micro, petita i mitjana empresa; Comerç més competitiu; Premi Fundació Pimec als valors d’empresa, i Premi a la qualitat lingüística en el món empresarial. El 56% de les candidatures que opten als premis ho són per la categoria de pime més competitiva; un 27%, per la de valors d’empresa; un 11% opten a la de comerç més competitiu; i un 6%, a la de qualitat lingüística en el món empresarial.

Per territoris, el 72% de les empreses que opten als Premis són de la demarcació de Barcelona (51); de les quals un 8% són del Vallès Oriental (6). Pel que fa la resta de demarcacions, el 14% són de Girona (10); un 6% de Lleida (4), i un 8%, de Tarragona (6).

Quant als sectors econòmics que representen les candidatures proposades, 26 empreses són de la indústria; 13 provenen dels serveis; 11 de l’alimentació; 7 del comerç; 4 del sector TIC i una del sector de la construcció. Les 9 restants corresponen a altres sectors.

El Sopar solidari anual de Pimec, que servirà de marc per lliurar els Premis Pimes 2015, serà el 20 de juny a la Sala Oval del MNAC i comptarà amb la presència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya. Un any més, els Premis Pimes tenen caràcter solidari. La quota íntegra del sopar que abonen els assistents es destinarà a una causa molt propera per a tots els emprenedors, el programa emppersona d’ajuda a l’empresariat, que la Fundació Pimec desenvolupa amb èxit des de fa set anys.

En el decurs de l’acte, també es lliuraran altres guardons que no van a Jurat com el Premi al Millor treball periodístic en temes econòmics, el Reconeixement en el comerç, el Premi a l’Experiència de col·laboració empresa-formació professional, el Premi a la Diplomàcia empresarial i el Premi a la Millor estratègia empresarial a través de la innovació i la internacionalització. Com a novetat, aquest any es lliurarà la medalla Reconeixement PIMEC a un empresari o empresària que hagi destacat per la seva trajectòria empresarial i per la seva contribució en l’àmbit associatiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.