Un total de sis escoles del Vallès Oriental patiran supressió de línies de P3 el proper curs 2016-17. Es tracta de Col·legis Nous de Mollet, Jacint Verdaguer de Canovelles, Mestres Munguet de Vilanova, Sant Jordi de Montmeló, Sagrada Família de la Llagosta i Cardedeu (resta pendent de saber l’escola afectada).

Des de CCOO es considera que la supressió d’aquesest línies agreuja la retallada de l’oferta de l’escola pública, que se suma a la que ja s’estan patint en el cursos anteriors, amb supressions a diferents municipis. “La davallada de la natalitat no pot ser l’argument per efectuar aquesta retallada, que no afecta a l’escola privada concertada”, critiquen des del sindicat.

El sindicat creu que, per mantenir l’oferta pública i per millorar-la, el que s’ha de fer és baixar les ràtios escolars –avui a 25 alumnes a Infantil– a 20 alumnes. “La reducció de les ràtios escolars a 20 alumnes, mesura real a altres Estats europeus amb major inversió educativa, permetria millorar l’educació pública, i alhora mantenir la dotació docent”, diuen. “La continuada retallada de recursos educatius a l’escola pública segueix vigent malgrat el previst ‘pla de xoc’ de l’actual Govern de la Generalitat. Aquesta retallada no afecta a línies de centres privats concertats. Aquesta retallada és un greuge important mentre es mantenen concerts amb escoles privades d’elit que segreguen per sexe”, afegeixen.

El sindicat també vol denunciar la situació en que es troba l’ensenyament  secundari a la comarca del Vallès Oriental, amb massificació a les aules dels instituts públics com a conseqüència de la “manca d’inversió en noves infraestructures i en el manteniment adequat de les existents, amb problemes de seguretat dels edificis a Mollet o manca de recursos per encendre la calefacció a Sant Celoni”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.