Presentació del nou projecte "Murs que parlen", protagonitzat per Sixe i l'alumnat de 6è. de l'Escola Ferrer i Guàrdia. (Foto: Ajuntament)

Presentació del nou projecte “Murs que parlen”, protagonitzat per Sixe i l’alumnat de 6è. de l’Escola Ferrer i Guàrdia. (Foto: Ajuntament)

L’artista badaloní Sixe Paredes ha estat convidat per l’Ajuntament de Granollers per transformar amb la seva intervenció una paret mitgera blanca que dóna al pati de l’Escola Ferrer i Guàrdia. L’alumnat de 6è d’aquest centre públic té un paper destacat en aquesta acció, ja que des del mes d’octubre s’han anat documentat sobre l’autor i aquest mes de febrer estan debatent amb ell sobre què inspira la seva obra i els aspectes relacionats amb com es portarà a terme: com es pot mesurar la paret? Quines eines i tècniques es fan servir per pintar, què es vol expressar amb el mural?. D’aquest debat sortirà la inspiració de l’artista que es plasmarà en un mural que es començarà a pintar a partir del 4 d’abril i per espai d’uns deu dies.

A banda de l’alumnat de sisè, tota l’Escola Ferrer i Guàrdia treballa aquest curs un mateix centre d’interès: el coneixement d’un artista mural. Els de primer, David Zinn; els de segon, Joana Santamans; els de tercer, Aryz, autor de Cardedeu protagonista de la primera experiència d’art públic que es va fer el juny de 2014 en una altra paret mitgera del carrer de Roger de Flor; els de quart, Julian Beever; i en les classes d’anglès, Banksy. Així, cada classe porta el nom del muralista sobre el qual treballen, han decorat l’aula amb la seva obra, s’han documentat sobre ell i un cop han esdevingut uns “experts” han intercanviat la informació amb els altres cursos.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.